GA MEE OP ONS DRIE WEKEN PROGRAMMA

Welkom in Nepal, een land van prachtige natuur en rijke cultuur. Elke eerste en tweede zaterdag van de maand wordt er een tour georganiseerd van drie weken met een minimum van twee deelnemers. Zo blijft het kleinschalig. Dus zoek wat vrienden of collegae bij elkaar en beleef een unieke ervaring!.

Het programma van Volunteer Society Nepal geeft jou de kans om drie verschillende regio’s te ontdekken van Nepal en de meest spectaculaire natuurlijke, culturele en wildlife ervaringen van Nepal te ervaren.

Deze opmerkelijke reis biedt jou de kans om zo veel mogelijk te ontdekken in korte tijd, maar ook iets te geven aan de lokale Nepali gemeenschap door middel van vrijwilligerswerk.

Of je droom is om krokodillen te zien zonnebaden, of met een olifant te zwemmen, of te wandelen in de middeleeuwse straten van Kathmandu, of te relaxen op een boot in de Himalayan rivier: wij maken deze dromen waar!

De tour start in de Kathmandu vallei met zijn UNESCO werelderfgoed. Daarna trek je naar Patan en Bakhtapur, om daarna naar het Zuiden te gaan in Chitwan voor zijn unieke en bedreigde wild life. Vanaf daar start de reis naar het Noorden voor de fantastische Lake City van Pokhara.

Jouw culturele reis door Nepal is verrijkt door de mogelijkheden om vrijwilligerswerk te verrichten in meerdere projecten van Volunteer Society Nepal over heel Nepal; Engelse les geven, sport, IT in scholen, werken in de kinderopvang, of met gehandicapte kinderen, werken met een groep vrouwen of helpen in constructiewerken.

Het programma is ontworpen voor reizigers op zoek naar een unieke vakantie dat vrijwilligerswerk, culturele engagement en sightseeing in de bergen en jungle van Nepal met elkaar verbindt.

Week 1:
Oriëntatie, Taal, Culturele lessen en excursies

Dag 1 – 5:
Oriëntatie, Taal, Culturele lessen en excursies in Kathmandu.
Je wordt opgehaald op de luchthaven door één van onze VSN medewerkers, die je naar je gastgezin brengt. Daar zul je verblijven gedurende je oriëntatie en vrijwilligerswerk in Kathmandu. Je krijgt een eigen kamer, en dagelijks krijg je twee maaltijden per dag. De makkelijke bus routes in de stad en het omliggende platteland is een perfecte basis voor je introductie in Nepal.
Na je aankomst worden dit je volgende vier dagen:

 • introductie van je verblijf, en je verantwoordelijkheid als vrijwilliger.
 •  Nepalese culturele oriëntatie waar de do and de dont’s worden omschreven
 • Nepalese taal lessen (2u per dag) en extra tijd om te studeren
 •  sightseeing in het erfgoed van Kathmandu
 • andere vrijwilligers en de medewerkers leren kennen

Dag 2:
Kathmandu
8:00 – 9:00 Ontbijt
10:00 – 12:30 Nepalese en cultuur les
13:00 – 17:30 Pashupatinath en Boudhanath Stupa

Pashupatinath tempel en Boudanath tempel
Pashupatinath is één van ’s werelds meest heilige hindoeïstische tempels; tijdens het jaarlijkse festival Shivaratri komen hier duizenden gelovigen voor een bedevaart. Aan de andere kant van de heilige Bagmati is een begraafplaats, waar de lichamen worden gecremeerd voordat de verkoolde resten worden geveegd in het water dat uiteindelijk uitmondt in de Ganges.

Het Boudhanath Stupa gebied is de thuisbasis van Nepal grootste Tibetaanse gemeenschap van twaalfduizend mensen. De stupa zelf is versierd met kleurrijke vlaggen en gebouwd in een heilige geometrische mandala ontwerp met negen niveaus. Alles bij elkaar 108 Boeddha beelden en 147 gebedsmolens sieren de basis van de enorme cirkelvormige gebouw.

Dag 3:
Kathmandu
8:00 – 9:00 Ontbijt
10:00 – 12:30 Nepalese en cultuur les
13:00 – 17:30 Swayambhunath Stupa and Durbar Square

Swayambhunath Stupa and Durbar Square
De Swayambhunath Stupa is gelegen aan de rand van de stad op een heuvel, en dateert van 500 v.Chr. Het verhaal gaat dat een wijze genaamd Manjushree, die wordt gecrediteerd met de oprichting van Kathmandu, een hemelse lotus zag in bloei op de heuveltop en zegende het. Swayambhu is een belangrijk bedevaartsoord als een centrum van kunst, architectuur, religie en cultuur in het Mahayana boeddhisme.

Durbar Square is het middelpunt van Kathmandu. Durbar Square houdt de paleizen van de Malla en Shah Koningen die ooit heersten over de stad. Samen met deze paleizen, bevat het plein ook een reeks van tempels, de oudste dateert uit de 16e eeuw. Het plein is ook bekend als Hanuman Dhoka, een naam afgeleid van het standbeeld van Hanuman, de aap god, in de buurt van de ingang.

Dag 4:
Patan
8:00 – 9:00 Ontbijt
10:00 – 12:30 Nepalese en cultuur les
13:00 – 17:30 Patan en Durbar Square

Patan en Durbar Square
Patan, ook bekend als Lalitpur is de oudste van de drie Kathmandu Vallei steden, en is de oudste Boeddhistische stad in de wereld. Het is gelegen op een plateau recht tegen over de Bagmati rivier en is omringd door vier Stupa’s.
Patan Durbar Square is populair voor zijn antieke paleizen, tempels en
De formele Patan Koninklijk Paleis is het centrum van Patan’s religieuze en sociaal leven. De huizen en museums bevatten standbeelden uit brons en religieuze objecten.

Dag 5:
Thamel
8:00 – 9:00 Ontbijt
10:00 – 12:30 Nepalese en cultuur les
13:00 – 17:30 Thamel + shopping
17:30 Briefing over het project

Thamel
Thamel is gelegen in het Noorden van Kathmandu. Hier zijn veel toeristen die komen logeren, eten, shoppen, enz. Er heerst een hippie sfeer sinds 1970 en het heeft zeer alternatieve straatjes.

Week 2:
Dag 6 – 13
Vrijwilligerswerk

 •  Engelse les/sport/IT
 •  naschoolse kinderopvang
 •  constructiewerk
 •  werken met vrouwengroep
 •  werken met gehandicapte kinderen
 •  werken met bejaarden

Week 3:
Jungle Safari en Pokhara Tour

Dag 14:
Voorbereiding Chitwan en Pokhara tour

Dag 15:
Rit naar chitwan
Onze reis rond Nepal start de dag na een vroeg ontbijt met een vijf uur durende busrit in de bergen, langs de Trishuli River naar Chitwan.
Na het inchecken in je hotel zal onze natuurgids je briefen over de jungle safari programma dat op je wacht. De activiteiten in de jungle zijn met een gids en tevens een wandeling in een dorpje die langs de Rapti Rivier ligt. Daar kan je een prachtige zonsondergang meemaken in de sub tropische jungle. Na het avondeten kun je genieten van een cultureel programma, met een voorstelling van de lokale gemeenschap.

Dag 16:
Volledige dag in Chitwan National Park en Jungle safari
De Chitwan National Park is erkend door UNESCO als een werelderfgoed. Het heeft een verscheidenheid aan wild en de meeste zijn zeldzaam en op punt van uitsterven.
Gedurende jouw bezoek kun je water Buffalo ‘s, tijgers, luipaarden, bizons en andere dieren spotten.
Er zijn verschillende activiteiten die je hier kan doen zoals; zwemmen met een olifant, naar zeldzame vogels kijken, rit door de jungle, enz

Dag 17:
Rit naar Pokhara
Na een vroeg ontbijt heb je nog even de tijd om enkele activiteiten te doen voor de rit naar Pokhara. Het is een rit van ongeveer 5 – 6 uur van Chitwan. Het is een rit in de bergen, langs de rivieren. Pokhara, ook Lake City genoemd is een van Nepal’s mooiste plekken. Het geeft een prachtig zicht op Dhaulagiri Manaslu en Machhapuchhare Mountains, de vijf pieken van Annapurna, en zo voort.
Pokhara is alsook het startpunt van de trekking naar de Annapurna regio. Na aankomst zullen we een sightseeing trip doen in de winkeltjes van Pokhara. ’s Avonds is er tijd om heerlijk te wandelen langs het meer.

Dag 18:
Ontdek Pokhara
Vandaag is een volledige dag om Pokhara te verkennen. In de vroege ochtend rijden we naar Sarangkot Hill om de zonsopgang boven de Himalaya te zien. De rest van de dag doen we wat sightseeing, die omvat een wandeling langs de oevers van Phewa, het bewonderen van de prachtige weerspiegeling van de Fish Tail Peak in de blauwe wateren, een boottocht over het meer, en een uur lopen aan de andere kant van de World Peace Pagoda . We zullen ook een kort bezoek aan de heilige Gupteshwar Gufa Cave maken (ook wel Shiva Gufa). Enkele van de andere plaatsen om te bezoeken zijn de Seti River Gorge, Devi’s Fall en het berg museum.

Dag 19:
Rit naar Kathmandu
Na het ontbijt beginnen we aan onze 200 kilometer terugrit naar Kathmandu, waar je kan genieten van een prachtig uitzicht op het Himalayagebergte. Bij aankomst in Kathmandu word je naar een hotel gebracht. Hier is lekker tijd om je foto’s te ordenen en je Facebookpagina aan te vullen en met de reisgenoten heerlijk na te praten. Je kan die avond ontspannen, misschien wat last minute shopping doen en genieten van een feestelijk diner samen met de medewerkers Volunteer Society Nepal.

Dag 20:
Vrije dag

Dag 21:
Vlucht naar huis, afscheid
Jouw reis in Nepal komt helaas een einde vandaag! Wij hopen dat je hebt genoten, en we hopen dat je nog eens terug komt naar Nepal. Ongeveer 3 uur voor de geplande vlucht zal een vertegenwoordiger van Volunteer Society Nepal je ontmoeten om je te begeleiden naar de luchthaven. Maar er is geen reden om je verdrietig te voelen over afscheid nemen want we hopen je op een later moment nog eens te kunnen begroeten.

Nepal – Kathmandu

Vanaf het moment dat je in het land Nepal bent, ben je in onze goede handen, en wij als Volunteer Society Nepal streven ernaar om jouw verblijf zo comfortabel en aangenaam mogelijk te maken. Van het regelen van vervoer naar de luchthaven tot het aanbieden van een comfortabele accommodatie en het aanbieden van maaltijden van je keuze en assisteren bij logistieke details en verzoeken wij zullen je zo goed mogelijk van dienst zijn

Airport Reception / Transfer
Nieuw aangekomen vrijwilligers zullen worden opgehaald van de internationale luchthaven Tribhuvan in Kathmandu door een lokale medewerker. De vrijwilligers die al in Nepal zijn worden welkom geheten op een aangewezen vooraf afgesproken locatie in Kathmandu.

Accommodatie
Accommodatie is voorzien in de lokale Nepalese familie huis of in het vrijwilligershuis, afhankelijk van de beschikbaarheid. Zowel de homestay accommodatie en het vrijwilligers huis zijn netjes en comfortabel en hebben warm en koud stromend water, elektriciteit, wifi, en alle basisvoorzieningen.

Maaltijden
2 of 3 Nepalese maaltijden zullen aan alle vrijwilligers, afhankelijk van je werkschema, worden verstrekt. Het ontbijt bestaat meestal uit brood en specerijen of een broodje met thee, lunch en het diner bestaan meestal uit dal (linzen), rijst, groenten, kip of ander vlees.

Kosten
De kosten van 3 weken vrijwilligerswerk en reizen zijn 795 euro.

Wat is inbegrepen?

 • Eten en accommodatie vanaf het moment van landing op het vliegveld tot de laatste dag
 • Verdiepende taal- en cultuurtraining
 • Rondleiding
 • Begeleiding van ervaren gastgezin
 • 24 uur beschikbaarheid van medewerkers van VSN Nepal voor noodgevallen
 • Luchthaven ophalen en wegbrengen
 • Ondersteuning bij het boeken van verdere planning in Nepal
 • 15 nachten in een pension / vrijwilligershuis in Kathmandu
 • 3 nachten in een toeristisch hotel in Pokhara
 • 2 nachten in de lodge in Chitwan
 • Toegangskosten voor de belangrijkste culturele en erfgoedplaatsen bedraagt ongeveer 40 euro (toegangsrechten voor erfgoed, musea en overige).
 • Ontbijt tijdens verblijf in Pokhara
 • Volpension tijdens verblijf in Chitwan
 • Afscheidsdiner
 • Uitstap naar Swoyambhunath (Monkey Temple), Pashupatinath & Bhaktapur
 • Bezoek rond Pokhara, Sarangkot tour inclusief wandeling
 • 3-daags bezoek aan Chitwan National Park inclusief bezoek aan het traditionele Tharu dorp, bezoek aan olifant fokcentrum en olifantbad (afhankelijk van het weer), reisbureaus inclusief vogels kijken, tribal dance, etc
 • Engelssprekende gids tijdens de excursies en rondleidingen.

Wat is niet inbegrepen?

 • Visum kosten
 • Vaccinaties
 • Reisverzekering
 • Diversen zoals persoonlijke artikelen, extra drankjes en entertainment (ca. 50 euro per week)
 • Binnenlandse vluchten
 • Vlucht naar Nepal en vice versa
 • Extra maaltijden
 • Persoonlijke uitgaven
 • Enkele toegangsprijzen voor de excursies
 • Verzekering.