Overzicht

Een medische stageplek in Nepal via VSN (Volunteer Sociaty Nepal) is een uitstekende manier om ervaring op te doen in een medische instelling in een van de armste ontwikkelingslanden. Er zijn diverse mogelijkheden.

De meeste medische stagiaires in Nepal werken in ziekenhuizen en/of poliklinieken in Banepa, Kathmandu, Chitawan en Pokhara.

Jouw rol als medisch stagiaire

Er zijn specialisaties in de volgende vakken: Algemene Geneeskunde, Gynaecologie , Infectieziekten, ENT, Obstetrie, Psychiatrische afdeling, Neurologie, Pneumologie, Oncologie, Urologie, ICU, Oogheelkunde, Stomatologie, Eerste hulp(deze laatste vereist minimaal 6 jaar medische opleiding) en Chirurgie (vereist minstens 3 jaar medische opleiding). Alle medische stagiaires in Nepal moeten minstens een jaar medische studie of opleiding hebben afgerond op het moment dat zij bij dit project zijn betrokken of minstens drie jaar in het pediatrisch ziekenhuis werken. Elke stage wordt afgestemd op niveau, ervaring en wensen .

Het ziekenhuis vraagt ​​dat je minimaal twee weken op elke afdeling doorbrengt. De directeur in het ziekenhuis zal een stagiaire onderbrengen bij gespecialiseerde artsen om zo binnen de verschillende afdelingen te werken. We zullen ons best doen om jou te plaatsen volgens je voorkeuren, maar we kunnen niet garanderen dat elke afdeling altijd beschikbaar zal zijn.

Je rol in het ziekenhuis hangt af van je opleidings- en ervaringsniveau. Meestal loop je na aankomst eerst mee met het vaste personeel. Net als bij elke baan – en met name op het gebied van de geneeskunde – moet je bewijzen dat je betrouwbaar bent voordat je meer verantwoordelijkheden krijgt. Als stagiar heb je grotendeels een observerende rol en kijk je mee met de doktoren en verpleegkundige die op dat moment dienst hebben. Je hebt namelijk geen Nepalese licentie om medische handelingen uit te voeren en van de overheid mag je dit dan ook niet doen. Tijdens de medische kampen krijg je wel veel praktische taken.

De faciliteiten van het ziekenhuis zijn basic en de behandelnormen zullen waarschijnlijk verschillen met wat je gewend bent. Je zult soms schokkende zaken meemaken en het is goed om niet te emotioneel betrokken te raken bij de patienten. Normale werktijden zijn van zondag tot vrijdag van 8 tot 12 uur. Veel van de artsen werken ’s middags niet maar soms is het mogelijk om een extra uren van 14:00 tot 17:00 te regelen om de verpleegkundigen te helpen of aanvullende werkzaamheden te doen voor en met patiënten. Sommige stagiaires werken zelfs in de nachtdienst.

De meeste artsen spreken Engels. In sommige afdelingen zijn er medewerkers die een beetje Engels spreken en soms zijn er Nepalese studenten die ook in het Engels kunnen communiceren.