Vrijwilligerswerk in een Vrouwencentrum

In Nepal hebben vrouwen geen vergelijkbare rechten als mannen. Resultaat hiervan is dat vrouwen zeer afhankelijk zijn van mannen in de maatschappij. Wij willen hen meer onafhankelijkheid aanleren door educatie, ondersteuning en training. Wij hebben een vrouwencentrum opgericht in Kathmandu. Hier komen meerdere vrouwen samen om onafhankelijker te worden middels door ons verzorgde trainingen. We geven hier les in Engels, Wiskunde, ICT en algemeen lezen en schrijven. Tevens voorzien wij deze vrouwen van vaardigheidstraining en relevante, maatschappelijke kennis trainingen. Het trainingsportfolio is divers en afhankelijk van welke kennis vrijwilligers met zich meebrengen.

TOEVOEGEN

Graag geven wij jou een indruk van wat jij zoal toevoegt aan dit project.

  • Vaardigheidstraining geven (bijv. naaien, weven, kleding maken, papierkunst, speelgoed maken, schrijven)
  • Specifieke kennis overdragen (bijv. hygiëne, IT, marketing, schoonheidsspecialist, small business management, dieren opvoeden, financiën)
  • Taallessen geven
  • Cultuurbewustzijn bijbrengen
  • Bijdragen aan empowerment van vrouwen
  • Helpen bij het vinden van werk
  • Helpen bij het opstarten van een eigen bedrijf

Waar de nadruk ligt in jouw vrijwilligerswerkperiode kan je zelf beslissen. Wij willen dat onze vrijwilligers zo dicht mogelijk bij zichzelf blijven, zodat de boodschap zo authentiek en waardevol mogelijk overkomt.

VAARDIGHEDEN

De vaardigheid die je nodig hebt bij dit project is afhankelijk wat jij wenst bij te dragen. Bovenstaand geeft een voorbeeld. Maar er zijn ook andere vaardigheden en/of kennis mogelijk om aan te leren. Een goede beheersing van de Engelse taal is essentieel. Het is ook belangrijk dat je bij dit project flexibel en initiatiefrijk bent. Zodoende kan jij het maximale halen uit jezelf en uit het project. De eigenschappen flexibiliteit en initiatiefrijkheid zijn tevens nodig om goed te kunnen functioneren binnen de Nepalese bescheiden cultuur.

WAAR

Het is mogelijk om deel te nemen aan dit project op een locatie:

  • Kathmandu

VERBLIJF

Bij welk project je ook actief bent via ons, je zult altijd in een gastgezin verblijven. Tenzij je er tegen wat meerkosten de voorkeur aan geeft om in een hotel te verblijven. Het gastgezin is een Nepalese familie waar je bij aansluit voor een bepaald periode.  Door het samenleven met de Nepalezen krijg je een goed inzicht in de cultuur. De faciliteiten zullen afhankelijk zijn van jouw locatie. De landelijke gebieden zijn wat minder ‘luxe’ dan de stedelijke gebieden. Eten en drinken wordt voorzien door het gastgezin. Je zult nooit verder dan een half uur van jouw project verblijven.

MOGELIJK PROGRAMMA

TijdActiviteit
7:30 – 9:00Ontbijt (dal bhat)
Typische melk/thee/warm water
Op pad naar werk (meestal ander project)
9:00 – 11.00Evt deelname ander project, bijv lesgeven school
11.30 – 13:30Lesgeven aan de vrouwen in diverse onderwerpen
In gesprek met vrouwen over hun trainingswensen
13:30 – 16:00Evt deelname ander project, wandeling in de omgeving + lokale lunch
16:00 – 19:00Vrije Tijd
Sightseeing
Ontspannen
19:00 – 22:00Diner bij het gastgezin
Ontdek de omgeving

Interesse in vrijwilligerswerk?

Fantastisch. Vul onderstaand formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact!

Uw gegevens zijn veilig bij ons. Lees hier onze privacybepalingen