Groepsvrijwilligersprogramma in Nepal

Groepsvrijwilligersprogramma in Nepal

Volunteer Society Nepal biedt een reeks projecten aan met de combinatie van expeditie en vrijwilligerswerk om universiteitsstudenten waardevolle internationale werkervaring, praktische vaardigheden en academische verrijking te bieden, samen met junglesafari en korte wandelingen in Nepal. Deze projecten zijn geschikt voor studentengroepen, universiteitsclubs en door faculteiten geleide studentengroepen. De mogelijkheden voor vrijwilligerswerk omvatten een breed scala aan projecten, waaronder gemeenschapsontwikkeling, onderwijs voor kansarmen, empowerment van vrouwen en medisch vrijwilligerswerk, waaronder fysiotherapie-, tandheelkundige en verpleegprojecten. Deze projecten kunnen worden aangepast om te voldoen aan de specifieke academische, onderzoeks- en professionele leerbehoeften van studenten die sociaal werk, internationale betrekkingen, ontwikkelingsstudies, bedrijfsmanagement, genderstudies, maar ook medische, pre-medische, volksgezondheids-, verpleegkunde- en tandheelkunde studeren. en Fysiotherapie. Tijdens de projecten worden studenten begeleid door professionals en krijgen ze de kans om praktijkgericht werk te doen dat aansluit bij hun competentie, vaardigheden en bereidheid om te leren.

Een onvergetelijke reis: studenten van Corlaer College beginnen aan een onvergetelijk bezoek aan Nepal
Een groep van 27 universiteitsstudenten en hun mentoren van het Corlaer College, Nederland, begonnen aan een levensveranderend bezoek aan Nepal. Deze meeslepende ervaring stelde hen in staat het rijke culturele erfgoed te verkennen, deel te nemen aan dienstverlening aan de gemeenschap en duurzame banden te smeden met de CBIA School en de lokale gemeenschappen. De groep raakte betrokken bij leren, verkennen en betekenisvolle interacties.

Nepalese taaltraining
De Nepalese taal heeft de status van de nationale en officiële taal van Nepal en wordt in het hele koninkrijk veel gesproken. Het leren van deze taal kan een bijzondere ervaring opleveren, vooral voor buitenlandse vrijwilligers die naar Nepal komen om de lokale gemeenschap te dienen. Om deze vrijwilligers en onderzoeksstudenten te helpen bij hun taal- en cultuuronderwijs, biedt Volunteer Society Nepalese taal- en culturele trainingen aan, evenals onderwijs over andere inheemse talen, de Nepalese cultuur en de samenleving. VSN bood hen ook survivaltaallessen aan voor universiteitsstudenten, die twee dagen besloegen.

Logeren bij een lokale Nepalese familie

Om een ​​unieke ervaring met verschillende levensstijlen te bieden, werden studenten en hun mentoren bij een Nepalees gezin geplaatst waar ze kennis maakten met alle aspecten van de Nepalese cultuur, levensstijl, taal, eten en mensen. Nepalees koken, dansen, instrumenten bespelen, spelletjes terwijl ze bij hen logeerden Nepalese familie, ze kregen ook de kans om betrokken te raken bij lokale festivals. Dat zorgde voor een algehele spannendere ervaring voor de vrijwilliger. De Nepalese cultuur is opvallend vriendelijk en open en de deelnemers kregen het gevoel deel uit te maken van de familie.

Culturele onderdompeling omarmen:

Het bezoek van de studenten aan Nepal begon met een diepe duik in het rijke culturele tapijt van het land. Van het verkennen van de oude stad Bhaktapur tot het bewonderen van de adembenemende Boudhanath Stupa: ze waren uit de eerste hand getuige van de levendige tradities, kunst en architectuur die Nepal zo uniek maken. Het uitproberen van authentieke Nepalese keukens verhoogde hun culturele onderdompeling verder, waardoor ze konden genieten van de smaken van het land en op een dieper niveau contact konden maken met de lokale gemeenschappen.

Onderwijs versterken:
Een belangrijk aspect van het bezoek van de studenten was hun betrokkenheid bij de CBIA School en andere educatieve initiatieven die werden ondersteund door organisaties als Tika Foundation. De studenten namen deel aan trainingssessies voor leraren, waarbij ze hun kennis deelden en leerden van lokale docenten. Ze bezochten scholen en hadden interactie met leerlingen, waarbij ze inzicht kregen in de uitdagingen en triomfen van het onderwijs in Nepal. Deze ervaringen versterkten het belang van onderwijs als katalysator voor persoonlijke en maatschappelijke groei.

Vrijwilligheidsdienst en milieuverantwoordelijkheid:
De studenten omarmden de geest van dienstbaarheid door deel te nemen aan gemeenschapsprojecten. Ze sloegen de handen ineen met studenten van de CBIA School om de omliggende gebieden schoon te maken, wat een positieve impact op de lokale omgeving achterliet. Ze namen ook actief deel aan de decoratie van de CBIA School, waarbij de muren werden getransformeerd in levendige kunstwerken. Deze daden van dienstbaarheid stelden de studenten in staat bij te dragen aan de verbetering van de gemeenschap en zorgden voor een gevoel van verantwoordelijkheid voor het milieu.

Ontmoetingen en avontuur met dieren in het wild:
De reis nam een ​​spannende wending toen de studenten naar Sauraha reisden voor een natuuravontuur. Ze genoten van een spannende olifantenpicknick, waarbij ze deze majestueuze wezens voedden en er interactie mee hadden. Kanoën, junglewandelingen en jeepsafari’s zorgden ervoor dat ze de diverse flora en fauna van Nepal van dichtbij konden leren kennen. De studenten vertrokken met een diepe waardering voor het belang van milieubehoud en de noodzaak om de natuurlijke schatten van Nepal te beschermen.

Blijvende verbindingen en afscheid:
Tijdens hun bezoek bouwden de studenten diepe banden op met de CBIA-schoolgemeenschap, lokale organisaties en de inspirerende meisjes van het Girls’ Scholarship Project. Emotioneel afscheid markeerde het einde van hun reis, maar de herinneringen en vriendschappen die werden gesmeed zullen blijven bestaan. De studenten verlieten Nepal met een breder perspectief, waardering voor culturele diversiteit en een hernieuwde inzet om een ​​positieve impact te maken in hun eigen gemeenschap.
Conclusie: Het bezoek aan Nepal was een transformatieve ervaring voor de studenten van Corlaer College. Het bood hen een unieke kans om een ​​nieuwe cultuur te verkennen, deel te nemen aan dienstverlening aan de gemeenschap en hun horizon te verbreden. De reis bevorderde empathie, cultureel begrip en toewijding aan mondiaal burgerschap. Toen ze naar huis terugkeerden, droegen de studenten een diepe waardering met zich mee voor de kracht van onderwijs, de schoonheid van culturele uitwisseling en de betekenis van dienstbaarheid aan anderen. Het bezoek aan Nepal zal voor altijd een speciaal plekje in hun hart innemen en dienen als katalysator voor persoonlijke groei en een levenslange toewijding om een ​​verschil te maken in de wereld.