Reis met een doel: Joscelyn, Lisa, Liv, Desiree en Isis Ontdek het hart van Nepal

Reis met een doel

Nepal, het land van de met sneeuw bedekte toppen en eeuwenoude mysteries, lonkt niet alleen met zijn adembenemende landschappen, maar ook met de warmte van zijn bevolking en de belofte van betekenisvolle verbindingen. Dus toen Joscelyn, vergezeld door haar leerlingen Lisa en Liv van de Gymnasium Camphusianum School in Nederland, aan een 10-daagse ‘reis met een doel’-reis begon, wisten ze dat ze een ervaring tegemoet gingen die het gewone overstijgt. Samen met Desiree, lid van de Tika Foundation, en haar dochter Isis, ging hun reis niet alleen over het afvinken van toeristische bestemmingen, maar over het zich onderdompelen in het culturele tapijt, het smeden van duurzame verbindingen en het achterlaten van een positieve impact op de gemeenschappen waarin zij leven. tegengekomen.

Hun avontuur begon met een boeiende reis door de tijd op het Bhaktapur Durbar-plein, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Ze stapten tussen ingewikkeld gesneden tempels en traditionele binnenplaatsen en werden getransporteerd naar een vervlogen tijdperk, waar ze de essentie van de rijke geschiedenis en levendige cultuur van Nepal ervoeren. De heilige gronden van de Pasupatinath-tempel en Swayambhunath Stupa onthulden zichzelf op de tweede dag en boden een kijkje in de diepgaande spiritualiteit die de hindoeïstische en boeddhistische tradities doordringt. Het getuige zijn van de eeuwenoude rituelen en de serene sfeer schetste een levendig beeld van het diverse religieuze landschap van Nepal.

Ondergedompeld in de heilige sfeer waren ze getuige van oude rituelen, verwonderden ze zich over de ingewikkelde tempelarchitectuur en leerden ze over de betekenis van Lord Shiva in de hindoecultuur.

Maar dat is niet alles! Ze ontmoetten ook de fascinerende Sadhus, heilige mannen die afstand hebben gedaan van wereldse bezittingen om spirituele verlichting na te streven. ‍

Zo verliep hun dag:

Getuige zijn van de crematierituelen aan de oevers van de Bagmati-rivier en een dieper begrip krijgen van leven en dood in de hindoeïstische traditie.

Verken de doolhofachtige steegjes van het tempelcomplex en ontdek verborgen heiligdommen en adembenemende sculpturen.

Ontmoeting met Sadhus versierd met as en levendige kleding, waarbij hun unieke aanwezigheid wordt vastgelegd door middel van foto’s (altijd met respect en toestemming natuurlijk!)

Nadenken over de diepgaande spirituele energie die de hele Pashupatinath-ervaring doordringt.

Hun reis door deze historische en heilige plek was zowel cultureel verrijkend als persoonlijk transformerend.

Maar het echte hoogtepunt van hun reis lag buiten de toeristische route. Op de derde dag werden ze met open armen ontvangen op de CBIA School, een baken van hoop voor kansarme kinderen. Hier resoneerde het doel van hun reis echt. Joscelyn, Lisa en Liv, boordevol enthousiasme, maakten zich klaar om boeiende workshops Engels te geven en met de studenten te communiceren. Ze voegden nog een doellaag toe en waren van plan hun reis te culmineren door de school te schilderen, waarbij hun artistieke talenten zouden bijdragen aan een betere toekomst voor de kinderen. De gedeelde vreugde en verwachting voor dit impactvolle project waren voelbaar, een bewijs van de kracht van gezamenlijke actie.

Momenteel voert hun reis hen diep naar het hart van Chitwan National Park, waar de ongetemde schoonheid van de Nepalese wildernis zich voor hen ontvouwt. Van majestueuze neushoorns en ongrijpbare tijgers tot levendige vogels en exotische flora: ze ervaren de sensatie van junglesafari’s, waarbij hun zintuigen worden gewekt door de symfonie van de natuur. Toch stopt hun verkenning daar niet. Binnenkort zullen zij zich naar ons project in Banepa wagen, hun steun aanbieden en getuige zijn van de transformerende impact van ons werk. Er wacht hen een adembenemende wandeling in Dhulikhel, die panoramische vergezichten belooft en een kans om opnieuw verbinding te maken met de grootsheid van de Himalaya.

Joscelyn, Lisa, Liv, Desiree en Isis vertegenwoordigen de ware geest van verantwoord reizen. Hun reis is een tapijt van culturele uitwisseling, educatie en samenwerking, waarbij elke draad bijdraagt ​​aan een positieve impact op de gemeenschappen die ze tegenkomen. Terwijl ze dieper in het hart van Nepal duiken, verzamelen ze niet alleen herinneringen, maar smeden ze verbindingen, delen ze kennis en laten ze een erfenis achter die nog lang na hun vertrek zal resoneren. Wij, bij vsnnepal.org, zijn vereerd om deel uit te maken van hun opmerkelijke reis, en we nodigen je uit om op de hoogte te blijven terwijl hun verhaal zich ontvouwt, gevuld met inspiratie en de transformerende kracht van reizen met een doel.

Droom je van een vakantie die verder gaat dan alleen sightseeing, een avontuur dat je ziel vult en een echt verschil maakt? Als je met een doel wilt reizen, verbinding wilt maken met gemeenschappen en een positieve impact op de wereld wilt achterlaten, sluit je dan aan bij VSN Nepal!

Bezoek onze website op https://vrijwilligerswerknepal.eu/ en ontdek hoe u kunt bijdragen aan onze betekenisvolle projecten, uzelf kunt onderdompelen in de Nepalese cultuur en doelbewust aan uw eigen onvergetelijke reis kunt beginnen.

Klaar om de roep van avontuur te beantwoorden? Neem contact met ons op via nepalvrijwilligerswerknepal@gmail.com en laten we samen een ervaring creëren die je voor altijd bij zal blijven.

Laten we samen doelgericht reizen en de wereld een betere plek maken, één betekenisvolle verbinding tegelijk.