Zeno geeft les in het klooster

Vrijwilligerswerk in het klooster

Ontmoet Zeno Lupi, een Italiaanse vrijwilliger vol passie en enthousiasme, die onlangs zijn masterdiploma in Bedrijfsmanagement heeft behaald. Gekenmerkt door vriendelijkheid en vrijgevigheid, heeft Zeno ervoor gekozen om zich in te zetten voor vrijwilligerswerk, gedreven door zijn geloof in het belang van het helpen van anderen en bijdragen aan degenen die hulp nodig hebben. Voor hem dient vrijwilligerswerk als een diepgaande kans om achtergestelde gemeenschappen te ondersteunen.

De liefde van Zeno voor reizen en zijn verlangen om zich onder te dompelen in diverse culturen hebben hem naar Nepal geleid, waar hij enthousiast vrijwilligerswerk verricht als leraar op een boeddhistisch klooster. Deze beslissing weerspiegelt zijn toewijding om iets terug te geven en een positieve impact te hebben op het leven van anderen. Enthousiast over de mogelijkheid om te leren van de unieke cultuur van Nepal, ziet Zeno deze vrijwilligerservaring als een kans om zijn horizon te verbreden en waardevolle interculturele inzichten op te doen. Terwijl hij aan deze betekenisvolle reis begint, is Zeno Lupi enthousiast om niet alleen bij te dragen aan de gemeenschap, maar ook om persoonlijke groei te bevorderen door de rijke ervaringen die Nepal te bieden heeft.

Ontdek oude religieuze praktijken en maak verbinding met geïsoleerde monniken.
Onderwijs in het klooster is een van onze meest populaire vrijwilligersprogramma’s. Als vrijwilliger observeer je de boeddhistische cultuur en hun unieke kloosteromgeving en help je de monniken communiceren met de buitenwereld. Weinig andere plaatsingen ter wereld bieden de mogelijkheid om samen te werken met boeddhistische monniken. Wil je meer leren over het leven in een klooster? Wil je leren en deelnemen aan meditatietechnieken en boeddhistische leerstellingen? Dan zal dit een ongelooflijke ervaring voor je zijn.

Wat doet een vrijwilliger die lesgeeft in het klooster?
Vrijwilligerswerk in het klooster kan Engels, wiskunde, creatieve en leuke activiteiten of sporten onderwijzen aan de monniken gedurende ongeveer 3-4 uur per dag. Zelfs als je minder ervaren bent, hebben we lesmaterialen die je helpen wanneer dat nodig is. Op hun beurt delen de monniken hun kennis en cultuur met de vrijwilligers. Als je het aan de monniken vraagt, kun je de kans krijgen om meditatietechnieken te leren en diepgaande kennis van de boeddhistische cultuur te ontvangen. Dit is een van onze meest populaire vrijwilligersfuncties, vanwege de unieke manier waarop het je echt betrekt bij het leven van een boeddhistisch klooster.

Heb ik specifieke kwalificaties of vaardigheden nodig voor dit werk?
Je hebt geen specifieke kwalificaties nodig voor dit werk, maar een goede beheersing van de Engelse taal is essentieel. Je moet ook een cultureel gevoelig persoon zijn, omdat je zult werken in een religieuze omgeving die waarschijnlijk erg verschilt van de jouwe. Omdat boeddhistische monniken op verschillende tijden van het jaar aan verschillende religieuze activiteiten moeten deelnemen, kan de structuur van je vrijwilligersprogramma soms worden gewijzigd. We vragen je flexibel te zijn om hiermee om te gaan.

Waar in Nepal kan ik vrijwilligerswerk doen in een klooster?
Vrijwilligerswerk in een klooster is beschikbaar in de Kathmandu-vallei, Pokhara en Salleri (Solukhumbhu, Himalaya-regio). Als vrijwilliger werk je in een klooster en kun je ook werken met de bijbehorende gemeenschapsscholen voor niet-monastieke kinderen. Voor meer informatie ga naar onze locatiepagina.