Vrijwilligerswerk in een Klooster

Op deze pagina kan je lezen over het project, wat jij kan toevoegen aan het project, welke vaardigheden vereist zijn voor het project, waar dit project is en waar je uiteindelijk verblijft tijdens jouw vrijwilligerswerkperiode bij dit project. Bij verdere vragen adviseren wij om goed de FAQ door te lezen. Uiteraard kan je ons ook altijd mailen of bellen.

In ons klooster kan jij monniken van verschillende leeftijden lesgeven. Denk hierbij vooral aan jongere monniken. De ouderen monniken zijn vaak op pad. Je begeleidt deze jongere monniken aangezien zij niet naar school gaan. De focus zal vooral liggen op het bijbrengen van de Engelse taal. Het verschilt zeer per monnik in welke mate zij de taal beheersen. Eenmaal een vertrouwensband opgebouwd is het ook mogelijk om in andere onderwerpen les te geven. Vrijwilligers in het verleden hebben o.a. lesgegeven in sport, geografie, economie, religie en cultuur.

TOEVOEGEN

Graag geven wij jou een indruk van wat jij zoal toevoegt aan dit project.

  • Engels kennis overdragen
  • Indruk van onze cultuur overdragen
  • Wederkerig begrip van cultuur en religie
  • Eventueel andere kennis overdragen

Waar de nadruk ligt in jouw vrijwilligerswerkperiode kan je zelf beslissen. Wij willen dat onze vrijwilligers zo dicht mogelijk bij zichzelf blijven, zodat de boodschap zo authentiek mogelijk overkomt.

VAARDIGHEDEN

Er zijn geen specifieke vaardigheden nodig voor dit project. Echter is een goede beheersing van de Engelse taal cruciaal. Tevens is het vereist dat je een cultuur sensitief persoon bent. Het is ook belangrijk dat je bij dit project zeer flexibel en initiatiefrijk bent. Zodoende kan jij het maximale halen uit jezelf en uit het project. De eigenschappen flexibiliteit en initiatiefrijkheid zijn nodig om goed te kunnen functioneren binnen de Nepalese bescheiden cultuur.

WAAR

Het is mogelijk om deel te nemen aan dit project op 2 verschillende locaties:

  • Kathmandu
  • Salleri
  • Pokhara

VERBLIJF

Bij welk project je ook actief bent via ons, je zult altijd in een gastgezin verblijven. Het gastgezin is een Nepalese familie waar je bij aansluit voor een bepaald periode. Door het samenleven met de Nepalezen krijg je een goed inzicht in de cultuur. De faciliteiten zullen afhankelijk zijn van jouw locatie. De landelijke gebieden zijn wat minder ‘luxe’ dan de stedelijke gebieden. Eten en drinken wordt voorzien door het gastgezin. Je zult nooit verder dan een half uur van jouw project verblijven.

MOGELIJK PROGRAMMA

TijdActiviteit
7:30 – 9:00Ontbijt (dal bhat)
Typische melk/thee/warm water
Op pad naar werk
9:00 – 13:00Engels lesgeven
Samen sporten
Cultuur Training
13:00 – 13:30Pauze
Wandeling in de omgeving + lokale lunch
13:30 – 16:00Engels lesgeven
Boeddhistische taferelen bijwonen
16:00 – 19:00Vrije Tijd
Sightseeing
Ontspannen
19:00 – 22:00Diner bij het gastgezin
Ontdek de omgeving

Interesse in vrijwilligerswerk?

Fantastisch. Vul onderstaand formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact!

Uw gegevens zijn veilig bij ons. Lees hier onze privacybepalingen