Vrijwilligerswerk in de Bouw

De meeste scholen in Nepal zijn gebouwd met simpel gezegd vier houten palen en een golfplaten dak. Veel simpele voorzieningen zijn niet aanwezig, zoals bureautjes, speelmateriaal, degelijke toiletten, een speelplaats en een bibliotheek. Help de onderontwikkelde infrastructuur en voorzieningen te verbeteren bij scholen, gezondheidsklinieken en dorpen.

Wij helpen tezamen met vrijwilligers om deze gebrekkige infrastructuur en voorzieningen te verbeteren. Dit doen we door in de meest hulpbehoevende gebieden projecten te organiseren waarbij wij helpen om simpele maar degelijke materialen te creëren en vorm te geven aan een infrastructuur. Zo bouwen en/of repareren we scholen en gezondheidsklinieken.

Naast individueel is het ook mogelijk ons te helpen middels een zelf samengestelde groep. Ook kunnen wij jou in een groep plaatsen. In de bouw kan je louter effectief zijn met goede materialen. Dit is helaas niet altijd aanwezig. Wij stimuleren de vrijwilligers daarom ten zeerste om geld in te zamelen, zodat wij grote stappen kunnen maken in het bouwproject.

Vrijwilligers werken samen met de lokale bevolking of met lokale experts aan een project. Samen wordt gezocht naar geschikte methodes. Je hebt geen specifieke kennis betreffende constructie nodig. Er zijn altijd genoeg taken te vinden die passen binnen jouw mogelijkheden. Echter hebben wij ook zeker gekwalificeerde vrijwilligers nodig. Tijdens de vrijwilligerswerkperiode verzorgen wij de locatie, de logistieke ondersteuning, de benodigde mankrachten, maaltijden, training en accommodatie.

Tijdens jouw vrijwilligerswerkperiode in Nepal trachten wij jou optimaal te begeleiden. Wij halen je op van het vliegveld en bieden je een introductiecursus van 3 dagen. Bij aankomst in Nepal zul je direct kennismaken met jouw gastgezin. Dit gastgezin hebben wij gedegen opgeleid en je kan hen om alles vragen.

Bij dit project kan je zowel individueel als in een groep aansluiten. Wij zorgen dat jij individueel in een harmonieus en ingewerkt team komt. Wij zorgen er voor dat jullie als groep goed begeleid worden en maximaal waarde kunnen toevoegen terwijl jullie als groep dichter bij elkaar groeien. Hierbij prefereren wij groepen die o.b.v. opgehaald budget waarde kunnen toevoegen.

Met de verschrikkelijke aardbeving van 2015 en de diverse overstromingen in het land in het geheugen willen/moeten wij het land helpen. Soms hebben vrijwilligers voor hun vertrek al geld ingezameld en laten dit ons besteden aan een project. Vrijwilligers nemen ook weleens zelf geld mee om zo een eigen project te starten. Wij verwelkomen ook graag groepen die samenwerken aan een relatief groter project. Wij plaatsen vrijwilligers dan in de meest behoeftige plekken. Hier kunnen zij bouwen, verbeteren of repareren van gebouwen. Ga met ons in gesprek wat mogelijk is op het moment. Er valt altijd wat te verbeteren, dus houd je niet in om jouw hulp aan te bieden!

In het geval dat jij individueel wilt bijdragen aan een bouwproject vragen wij jou om €200,- in te zamelen bij vrienden en familie om bouwmaterialen aan te schaffen. Zodoende kunnen we sneller stappen maken.

Een indruk van wat jij zoal toevoegt aan dit project.

  • Repareren gebouwen
  • Verbeteren gebouwen in de ruimste zin van het werkwoord
  • Bouwen aan nieuwe projecten
  • Constructieve kennis overdragen

Waar de nadruk ligt in jouw vrijwilligerswerkperiode kan je zelf beslissen. Wij willen dat onze vrijwilligers zo dicht mogelijk bij zichzelf blijven, zodat de boodschap zo authentiek mogelijk overkomt.

VAARDIGHEDEN

Er zijn geen specifieke vaardigheden nodig voor dit project. Vaak word je toegevoegd aan een lokaal team en zal je meedraaien met basishandelingen. Wel is het belangrijk dat je het niet erg vind om een beetje vies te worden. Het is ook belangrijk dat je bij dit project zeer flexibel en initiatiefrijk bent. Zodoende kan jij het maximale halen uit jezelf en uit het project. De eigenschappen flexibiliteit en initiatiefrijkheid zijn nodig om goed te kunnen functioneren binnen de Nepalese bescheiden cultuur.

WAAR

Het is mogelijk om deel te nemen aan dit project op 5 verschillende locaties:

  • Kathmandu
  • Hooggebergte
  • Laaggebergte
  • Pokhara
  • De Tropen

VERBLIJF

Bij welk project je ook actief bent via ons, je zult altijd in een gastgezin verblijven, tenzij je aangeeft liever in een hotel te willen overnachten. Het gastgezin is een Nepalese familie waar je bij aansluit voor een bepaalde periode. Door het samenleven met de Nepalezen krijg je een goed inzicht in de cultuur. De faciliteiten zullen afhankelijk zijn van jouw locatie. De landelijke gebieden zijn wat minder ‘luxe’ dan de stedelijke gebieden. Eten en drinken wordt voorzien door het gastgezin. Je zult nooit verder dan een half uur van jouw project verblijven.

MOGELIJK PROGRAMMA

TijdActiviteit
7:30 – 9:00Ontbijt (dal bhat)
Typische melk/thee/(warm) water
Op pad naar werk
9:00 – 13:00Werkoverleg
Operationeel actief afhankelijk van jouw project
13:00 – 14:00Pauze
Wandeling in de omgeving + lokale lunch
14:00 – 16:00Operationeel actief afhankelijk van jouw project
16:00 – 19:00Vrije Tijd
Sightseeing
Ontspannen
19:00 – 22:00Diner bij het gastgezin
Ontdek de omgeving

Interesse in vrijwilligerswerk?

Fantastisch. Vul onderstaand formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact!

Uw gegevens zijn veilig bij ons. Lees hier onze privacybepalingen