Gastgezin

Tijdens jouw periode in Nepal zul je verblijven in een gastgezin. Eet samen met Nepalezen, speel met de kinderen van Nepalese ouders, ervaar de diverse rijke Nepalese keuken en leer de Nepalese cultuur écht kennen in gesprekken met jouw gastgezin.

Onze gastgezinnen hebben allemaal een training gehad om adequate vrijwilligers op te vangen en te verzorgen. Zij zullen jou opnemen als één van hen en zullen jou behandelen als hun kind of naaste. Om het bewustzijn van de westerse cultuur te borgen trainen wij jaarlijks onze gastgezinnen om hen om de hoogte te houden van de westers cultuur. Ondanks dat wij daar niet van uit gaan is het altijd mogelijk om tijdens jouw vrijwilligerswerkperiode te switchen van gastgezin, omdat je bijvoorbeeld een onprettige relatie hebt met het gezin.

Na jouw introductieperiode, waar je goed bent voorbereid om goed te kunnen mengen in een Nepalees gezin, word je naar één van onze gastgezinnen gebracht. Je zult te allen tijde verblijven in een gastgezin. Wij maken geen gebruik van grote vrijwilligershuizen. In een gastgezin verblijf je alleen of met 1 of 2 mede-vrijwilligers. Het gastgezin kan verschillen in samenstelling. Het is mogelijk dat je in een gastgezin terecht komt van een gezin met kleine kinderen of met volwassen kinderen.

Het gastgezin kan je ervaren als jouw tijdelijk eigen gezin. Zij zullen te allen tijde voor jou klaar staan. Verder kunnen zij jou helpen:

  1. Wanneer jij een bepaalde excursie wilt doen.
  2. Wanneer jij vragen hebt over de Nepalese cultuur.
  3. Wanneer jij een troostende schouder nodig hebt wanneer jij heimwee hebt.

Nepalese zijn zeer open en gastvrij en zullen jou behandelen alsof je familie bent. In Nepal is het bijvoorbeeld ook gebruikelijk dat de kinderen jou ‘Uncle’ of ‘Auntie’ noemen als ‘vreemde’.