Wie is Volunteer Society Nepal (VSN)

Volunteer Society Nepal (VSN), is op gericht in 2004 tijdens het hoogtepunt van de Nepalese burgeroorlog. Nepalese ontwikkelingswerkers, sociale activisten, internationale en nationale vrijwilligers hebben samen het initiatief genomen de Nepalese samenleving te helpen door het verbeteren van onderwijs, gezondheidszorg en vrouwenrechten.

Wij zijn een niet-commerciële organisatie. Wij houden de overheadkosten zo laag mogelijk en dragen onze boodschap met name via mond-op-mond reclame uit. Nepal heeft deze hulp ontzettend hard nodig! Het land staat namelijk in de top 10 van de armste landen ter wereld. Bijna de helft van de bevolking leeft onder de armoede grens. Een groot gedeelte van de bevolking is analfabeet. Gelijkheid tussen mannen en vrouwen is nog lang niet aanwezig. En na de verschrikkelijk aardbeving kan Nepal de hulp nog beter gebruiken.

Onze projecten worden uitgevoerd en gecoördineerd door Nederlandse en andere internationale vrijwilligers in samenwerking met lokale Nepalezen.

Tej Shrestha is de oprichter van VSN. Hij is oorspronkelijk uit het gebied Solukhumbu in Oost-Nepal. Tej heeft meer dan 15 jaar ervaring in lokale en internationale hulporganisaties. Tej begon zijn carrière als een Nepalese taalinstructeur voor expat personeel van bedrijven zoals Language Training Institute en United Mission to Nepal. Tej werkte daarna als administratie en financieel medewerker bij de Britse liefdadigheid Global Action Nepal en als programmamanager bij het Internationaal Comité van het Rode Kruis (ICRC). Hij verliet het ICRC in 2008 om zich full time te concentreren op  VSN. Hij richtte daarbij zelf de CBIA school op, nam het gehandicaptencentrum over en richtte afgelopen jaar het Women Center op.

Ons team

Linda Ris

Contact Persoon Nederland

Tej Shrestha

Oprichter en Directeur

Bishal Shrestha

Kantoor en Vrijwilligers Manager

Anjeela Joshi

Office Manager

Rupa Shrestha

Finance Manager

Alphons Gerritsen

IT Consultant

Ishwor Shrestha

Communication Manager

Binod Magar

Driver