Vrijwilligerswerk in Kinderopvang

Vrijwilligerswerk in de kinderopvang in Nepal helpt kinderen bij hun ontwikkeling

Veel kinderen in Nepal zijn krijgen geen of weinig aandacht, huiswerkbegeleiding en goede voeding, omdat hun ouders arm zijn en geen tijd of geld hebben om hen te ondersteunen. Wanneer hun schooldag eindigt, keren ze kinderen terug naar hun huis en brengen de rest van de dag door met het verzorgen van hun broers of zussen ze zwerven op straat. De meeste van deze kinderen verlaten vroegtijdig hun school en vinden werk als kinderarbeiders in restaurants, fabrieken en hotels of als afvalverzamelaars. De meeste van deze kinderen gaan naar overheidsscholen waarbinnen de onderwijsstandaard lager is, de ouders kunnen de dure vergoedingen voor betere privéscholen niet betalen.

Om deze kinderen te helpen zichzelf verder te ontwikkelen, is Volunteer Society Nepal in de beginfase van het ontwikkelen van een naschools programma dat kinderen de mogelijkheid biedt begeleiding te krijgen met hun huiswerk, hun eigen creativiteit te verkennen door middel van kunstzinnige vorming en verbinding te maken via muziek, dans, en spelletjes. Vrijwilligers kunnen deze kinderen helpen door hen deze naschoolse activiteiten te bieden en hen te begeleiden met hun huiswerk. De kinderen zijn meestal tussen de leeftijd van vier en vijftien en hebben een basiskennis van het Engels.

Hoe helpen vrijwilligers?

Je begeleidt de kinderen door te helpen bij de studie, in het ontwikkelen van sociale vaardigheden en in het creëren van normen en waarden. Je ondersteunt de kinderen in hun huiswerk, waardoor je indirect bijdraagt aan het onderwijs in Nepal. Verder breng je hen algemene levensvaardigheden bij, bijvoorbeeld met betrekking tot gezondheid, hygiëne, kunst, vakmanschap en muziek. Daarnaast organiseer je excursies, spelletjes, teken-, dans-, schilder- en andere creatieve activiteiten. Als vrijwilliger geef je de kinderen plezier, hoop, warmte en aandacht. Hiermee verrijk je het leven van deze kinderen en doe je zelf ook een onvergetelijke ervaring op.


Heb ik specifieke kwalificaties of vaardigheden nodig voor deze plaatsing?

Vrijwilligers hebben geen kwalificaties nodig om te helpen in een kinderopvang project in Nepal, maar het zal een aangenamere ervaring zijn als je enthousiast en benaderbaar bent.

Tijdens jouw vrijwilligerswerkperiode in Nepal trachten wij jou optimaal te begeleiden. Wij zullen jou ophalen van het vliegveld en eerst een introductiecursus van 3 dagen bieden. Bij aankomst in Nepal zul je direct kennismaken met jouw gastgezin. Dit gastgezin hebben wij gedegen opgeleid en je kan hen om alles vragen.

Bij dit project kan je zowel individueel als in een groep aansluiten. Wij zorgen dat jij individueel in een harmonieus en ingewerkt team komt. Wij zorgen er voor dat jullie als groep goed begeleid worden en maximaal waarde kunnen toevoegen terwijl jullie als groep dichter bij elkaar groeien.

Als je in een kinderopvang project werkt, dan werk je als activiteiten en huiswerkbegeleider. Het welzijn van de kinderen staat bij ons voorop en daarom vragen we je van tevoren om ons beleid te ondertekenen ter bescherming van het welzijn van het kind. Bekijk hier onze POLICY.

MEER INFORMATIE

Veel kinderen in Nepal zijn krijgen geen of weinig aandacht, huiswerkbegeleiding en goede voeding, omdat hun ouders arm zijn en geen tijd of geld hebben om hen te ondersteunen. Wanneer hun schooldag eindigt, keren ze kinderen terug naar hun huis en brengen de rest van de dag door met het verzorgen van hun broers of zussen ze zwerven op straat. De meeste van deze kinderen verlaten vroegtijdig hun school en vinden werk als kinderarbeiders in restaurants, fabrieken en hotels of als afvalverzamelaars. De meeste van deze kinderen gaan naar overheidsscholen waarbinnen de onderwijsstandaard lager is, de ouders kunnen de dure vergoedingen voor betere privéscholen niet betalen. De kinderen zijn tussen de 4 en 15 jaar oud en kunnen Engels spreken tot op zekere hoogte.

TOEVOEGEN

Graag geven wij jou een indruk van wat jij zoal toevoegt aan dit project.

  • Ondersteunen bij de studie
  • Ondersteunen bij dagelijkse zaken
  • Zelfvertrouwen geven
  • Algemene leefregels bijbrengen t.a.v. hygiëne
  • Cultureel ontwikkelen (Kunst, Sport, Eten etc.)
  • Spelen met de kinderen

Waar de nadruk ligt in jouw vrijwilligerswerkperiode kan je zelf beslissen. Wij willen dat onze vrijwilligers zo dicht mogelijk bij zichzelf blijven, zodat de boodschap zo authentiek mogelijk overkomt.

VAARDIGHEDEN

Er zijn geen specifieke vaardigheden nodig voor dit project. Echter is een goede beheersing van de Engelse taal wel handig. Het is ook belangrijk dat je bij dit project enthousiast en toegankelijk bent. Zodoende kan jij het maximale halen uit jezelf en uit het project. De eigenschappen flexibiliteit en initiatiefrijkheid zijn tevens nodig om goed te kunnen functioneren binnen de Nepalese bescheiden cultuur.

WAAR

Het is mogelijk om deel te nemen aan dit project op deze locatie:

  • Kathmandu

VERBLIJF

Bij welk project je ook actief bent via ons, je zult altijd in een gastgezin verblijven. Het gastgezin is een Nepalese familie waar je bij aansluit voor een bepaalde periode. Door het samenleven met de Nepalezen krijg je een goed inzicht in de cultuur. De faciliteiten zullen afhankelijk zijn van jouw locatie. De landelijke gebieden zijn wat minder ‘luxe’ dan de stedelijke gebieden. Eten en drinken wordt voorzien door het gastgezin. Je zult nooit verder dan een half uur van jouw project verblijven.

MOGELIJK PROGRAMMA

TijdActiviteit
7:30 – 9:00Ontbijt (dal bhat)
Typische melk/thee/(warm) water
9:00 – 12:00Vrije tijd
Op pad naar werk
12:00 – 15:00Kinderen zijn op school
Schoonmaken, decoreren, tuinieren, bouwen in het centrum
Voorbereiden van het naschoolse programma
Bij combi programma: helpen bij het women center
Allemaal geheel afhankelijk van jouw voorkeur en interesse
15:00 – 19:00Ophalen van de kinderen
Kinderen helpen bij het huiswerk/kunst/sport/ICT/dans/?
Spelen met de kinderen
19:00 – 22:00Avondeten in jouw gastgezin
Vrije Tijd

Interesse in vrijwilligerswerk?

Fantastisch. Vul onderstaand formulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact!

Uw gegevens zijn veilig bij ons. Lees hier onze privacybepalingen