Veel gestelde vragen

Sommige mensen stappen zo het vliegtuig in en laten zich verrassen, anderen gaan graag goed voorbereid op pad. Wij hebben de meest gestelde vragen voor je op papier gezet en in onderstaande categorieën gerangschikt. Mocht je toch nog een onbeantwoorde vraag hebben, laat het ons dan graag weten.

A. Kan ik zelf mijn vrijwilligerswerk inrichten?

Als organisatie zijn wij zeer flexibel. Het is mogelijk om zelf te bepalen wanneer, waar en waarmee je start. Geef je wensen duidelijk aan en wij stellen een passend vrijwilligerswerkproject voor jou op.


B. Hoeveel uur werk je per dag?

Dit varieert van 3 – 9 uur per dag. Echter bepaal je zelf hoe lang je wilt werken per dag. Het is per slot van rekening vrijwilligerswerk en jij bepaalt jouw werkomstandigheden.


C. Waar gaat mijn geld naar toe?

Jouw bijdrage wordt gebruikt voor

  • Taalcursus
  • Rondleidingen met gids
  • Transport kosten voor ophalen, wegbrengen etc.
  • Kosten voor jouw dagelijkse eten
  • Kosten voor jouw dagelijkse accommodatie
  • Kosten voor verschillende projecten (scholen, etc.)
  • Kantoorkosten

Voor specifieke vragen over waar jouw geld precies terecht komt kan altijd contact met ons worden opgenomen. Wij sturen jou ook een overzicht als je je hebt ingeschreven.


D. Waarom zou ik vrijwilligerswerk doen in Nepal?

Nepal is een van de mooiste, hartelijkste en intrigerendste landen in deze wereld met een ongelofelijk prachtige en rijke cultuur. Nepal is natuurlijk bekend om het reusachtige Himalaya gebergte, met  onder andere de Mount Everest als adembenemend hoogtepunt. Daarnaast is Nepal  de geboorte plaats van de heilige Buddha. Ook bezit Nepal een waanzinnig divers landschap met een groot contrast tussen de Himalya en de Tropen. Daardoor is er dus een grote verscheidenheid aan klimaten, variërend  van een tropenklimaat (in het zuiden) tot een poolklimaat (in het noorden). Ook de Nepalese bevolking is zeer divers:  er worden maar liefst 70 verschillende talen gesproken, alle religies zijn vertegenwoordigd en het land heeft jaarlijks meer dan 1000 traditionele culturele festivals.

Daarnaast is het een understatement om te stellen dat Nepal  hulp goed kan gebruiken. Nepal heeft hulp ontzettend hard nodig! Het land staat namelijk in de top 10 van de armste landen ter wereld. Bijna de helft van de bevolking leeft onder de armoede grens. Een groot gedeelte van de bevolking is analfabeet.  Gelijkheid tussen mannen en vrouwen is nog lang niet aanwezig. En dit is nog maar een willekeurige greep uit de zak met schrijnende problemen waarmee het land te kampen heeft. Helaas is de overheid nooit in staat geweest om dit te verhelpen. Daarom trachten wij hier zelf een steentje aan bij te dragen, in samenwerking met enthousiaste vrijwilligers.

Nepal in statistieken

  • 42% van de bevolking leeft onder de armoede grens van $240,- per jaar
  • 15.000 wezen zwerven en leven op de straat in Kathmandu
  • 42% van de bevolking is werkloos
  • 51% van de bevolking is analfabeet
  • 2 dokters zijn aanwezig per 100.000 inwoners
  • 54% van de kinderen is ondervoed

E. Heb ik tijdens het doen van vrijwilligerswerk vrije tijd voor uitstapjes?

Ja, tijdens het vrijwilligerswerk werk je ongeveer 6 uur per dag. De resterende tijd kan je uitstapjes ondernemen naar bezienswaardigheden in de buurt. Tevens kan je in het weekend uitstapjes plannen. Wij kunnen je hierbij, indien gewenst, helpen. Wij organiseren verschillende excursies.

1. Wie zijn wij?

Wij zijn een liefdadigheidsorganisatie, opgericht in 2004 tijdens het hoogtepunt van de Nepalese burgeroorlog. Wij hebben het geloof om uit vrijwilligerswerk meer waarde te creëren zowel voor de vrijwilligers als voor Nepalese maatschappij. Tezamen met Nepalese ontwikkelingswerkers, sociale activisten, internationale en nationale vrijwilligers zijn wij deze organisatie begonnen. Wij focussen ons op de eliminering van de tekortkomingen in het onderwijs, de gezondheidszorg en in het verbeteren van vrouwenrechten in Nepal.

Ter verduidelijking
Communicatie op deze website is in het Nederlands wat impliceert dat wij Nederlands spreken. Deze website is opgesteld door een oud-vrijwilliger en hij onderhoudt het contact met de vrijwilligers. Eenmaal aangekomen in Nepal zal je samenwerken met ons team. Wij spreken allemaal vloeiend Engels.


2. Wat is onze missie?

  • Maximaliseren van vrijwilligersimpact
    Jouw bijdrage moet écht waardevol zijn geweest!
  • Verbeteren van onderwijsstandaarden
    Onderwijs is het fundament dat wij trachten te verbeteren
  • Opkomen voor vrouwenrechten
    Vrouwen onafhankelijk maken door educatie en vaardigheidstraining
  • Opkomen voor de arme bevolking
    De arme bevolking kansen bieden middels educatie en training.

Belangrijk vinden wij dat we het nut maximaliseren. Hiermee bedoelen we dat we niet werken als een commerciële organisatie waarbij wij een agressieve marketing strategie onderhouden. Wij willen overheadkosten laag houden en onze zichtbaarheid vergroten door mond op mond reclame, in plaats van commercieel veel marketing kosten te maken.


3. Waarom zijn wij anders?

Wij zijn anders dan vele andere vrijwilligerswerkorganisaties omdat wij:

  • Een geheel Nepalese organisatie zijn.
  • Een lage contributie hanteren, omdat de lijntjes bij ons kort zijn en we niet met tussenpersonen werken.
  • Relatief meer geld in de Nepalese maatschappij investeren (dan andere vrijwilligerswerkorganisaties).
  • Verschillende vrijwilligerswerkbestemmingen hebben, zowel op het platteland als in stad.
  • Flexibel zijn om jouw vrijwilligerswerk een succes te maken.
  • Samen met jou een project passend bij jouw wensen, vaardigheden en ervaringen opstellen.
  • Wij zijn geen commerciële organisatie en willen een win-win situatie creëren voor Nepal en voor de vrijwilliger.

1. Haalt iemand mij op vanaf het vliegveld?

Ja. Wij zullen klaar staan bij aankomst in de vertrekhal. Je kan ons herkennen aan een zichtbaar opgestoken bord met jouw naam erop. Indien je ons niet kan vinden zullen wij jou ook een nummer geven dat je dan kunt bellen.


2. Krijg ik de kans om Kathmandu te bezichtigen tijdens de introductieperiode?

Ja, tezamen met een gids ga je de stad verkennen. Wil je graag  specifieke bezienswaardigheden bezoeken  zien, geef dit dan aan en ongetwijfeld neemt de gids je er graag mee naartoe.


3. Hoe kom ik aan geld in Nepal?

Vandaag de dag zijn er veel pinautomaten in Nepal. Het is mogelijk om hier met jouw bankpas de lokale valuta op te nemen. Wanneer je naar meer afgelegen gebieden gaat is het raadzaam om geld mee te nemen, omdat daar vaak geen pinautomaten in de buurt zijn.


 4. Heb ik tijdens het doen van vrijwilligerswerk vrije tijd voor uitstapjes?

Ja, tijden het vrijwilligerswerk werk je ongeveer 6 uur op een dag. De resterende tijd kan je uitstapjes ondernemen naar bezienswaardigheden in de buurt. Tevens kan je in het weekend uitstapjes plannen. Wij kunnen je hierbij, indien gewenst, helpen? Wij organiseren verscheidene excursies.

1. Wat voor soort vrijwilligerswerk kan ik doen?

Bij ons kan je verschillende soorten vrijwilligerswerk ondernemen:

  • Ondersteunen in de Zorg. Voor meer informatie kan je HIER klikken.
  • Ondersteunen in het Onderwijs. Voor meer informatie kan je HIER klikken.
  • Ondersteunen in een naschools kinderopvang project. Voor meer informatie kan je HIER klikken.
  • Ondersteunen bij Bouwprojecten. Voor meer informatie kan je HIER klikken.
  • Ondersteunen in een Klooster. Voor meer informatie kan je HIER klikken.
  • Ondersteunen in een Vrouwencentrum. Voor meer informatie kan je HIER klikken.

2. Wat is de duur van een vrijwilligerswerkperiode?

Bij ons kan je een vrijwilligerswerkperiode zelf inrichten. Het is mogelijk om bijv 1 week of 3 maanden vrijwilligerswerk bij ons te doen. De projecten worden vervolgens naar jouw tijdswensen gevormd.


3. Hoe snel kan ik starten met vrijwilligerswerk?

De projecten zijn gedurende heel het jaar actief. Oftewel er is geen startdatum. Wij hebben altijd wel mensen nodig. Dus je kan op elk moment starten.


4. Kan ik zelf mijn vrijwilligerswerk inrichten?

Als organisatie zijn wij zeer flexibel. Het is mogelijk om zelf te bepalen wanneer, waar en waarmee je start. Geef je wensen duidelijk aan en wij stellen een passend  vrijwilligerswerktraject voor jou op.


5. Kan ik samen met een vriend of vriendin vrijwilligerswerk doen?

Ja, het is mogelijk om samen met een vriend, vriendin, vriendengroep, familie etc. vrijwilligerswerk bij ons te komen doen. Wij zullen in gesprek met jullie kijken we wat het best bij de groep past en hier zal een passend vrijwilligerswerkproject bij gevonden worden. Echter kunnen we bij groepen groter dan 4 personen niet garanderen dat  iedereen bij hetzelfde gastgezin kan verblijven. Echter doen wij ons uiterste best om een programma naar jouw/jullie wensen in te richten.


6. Werken jullie samen met andere scholen en organisaties in Nepal?

Ja, naast dat wij verschillende eigen projecten hebben, plaatsen wij ook wel eens vrijwilligers bij een andere organisatie. Al deze organisaties zijn wel eerst door een strenge selectie gegaan voordat zij in aanmerking zijn gekomen om vrijwilligers van onze organisatie te mogen ontvangen.


7. Hoeveel uur werk je per dag?

Dit varieert van 3 – 9 uur per dag. Echter bepaal je zelf hoe lang je wilt werken per dag. Het is per slot van rekening vrijwilligerswerk en jij bepaalt jouw werkomstandigheden.


8. Worden levenskosten tijdens mijn vrijwilligerswerk betaalt door jullie?

De basislevenskosten worden door ons verzorgt. Zo zorgen wij voor een schone en comfortabele accommodatie bij een gastgezin en twee  maaltijden per dag.


9. Welke maaltijden  zijn verzorgd tijdens mijn vrijwilligerswerkperiode?

Tijdens je vrijwilligerswerk verblijf je bij een gastgezin. Hier  krijg je 2 keer  per dag een voedende maaltijd, in de regel is dit het ontbijt en het avondeten. Voor lunch dien je zelf te zorgen.


10. Wat als ik allergieën heb voor bepaald eten?

Geen probleem! Geef het aan en wij zorgen er voor dat het gastgezin hier rekening mee houdt.


11. Wat als ik vegetarisch ben?

Geen probleem! Geef het aan en wij zorgen er voor dat het gastgezin hier rekening mee houdt.


12. Kan ik iets meenemen om mijn gastgezin te bedanken?

Dit is absoluut  niet verplicht.  Als je toch wat wilt mee nemen om het gastgezin te bedanken is het leuk om lokale producten mee te nemen uit jouw land.


13. Als ik het niet naar mijn zin heb, kan ik dan overgeplaatst worden?

Ja, dat is in overleg mogelijk. Wij zijn zeer flexibel, dus als jij iets wilt aanpassen in jouw vrijwilligerswerkperiode  hoef je dat alleen maar aan te geven. Wij zullen er alles aan doen om jouw periode hier tot een onvergetelijk succes te maken.


14. Heb ik de mogelijkheid om te communiceren middels email, telefoon o.i.d.?

Dit is zeer afhankelijk van de locatie van je verblijf tijdens jouw vrijwilligerswerk. Het is in de meeste gastgezinnen mogelijk om gebruik te maken van internet en telefoon. Desalniettemin raden wij aan om zelf een telefoon mee te nemen, zodat je wat vrijer kan handelen.


15. Kan ik alle kleren dragen die ik wil?

Wij zullen jou nog adviezen geven tijdens de introductiedagen betreffende gepaste kleding. Wij raden vrouwelijke vrijwilligers af om korte rokjes/broekjes, spaghettiband shirtjes en andere open kleding te dragen. In het algemeen geldt voor vrouwen de regel dat alles van de knieën t/m de schouders altijd bedekt hoort te zijn. Wanneer je actief gaat zijn in een officiëler milieu, zoals bijvoorbeeld een school adviseren wij ook om wat nettere kleding mee te nemen.


16. Zijn er kledingvoorschriften?

Wij eisen niet dat bepaalde kleren gedragen moeten worden. Wij raden wel aan om je aan te passen aan de cultuur. Wij zullen jou nog adviezen geven tijdens jou introductie betreffend kleding. Wij raden vrouwelijke vrijwilligers af om korte rokjes/broekjes, spaghettiband shirtjes en andere open kleding te dragen. Wij adviseren ook om nette kleren mee te nemen als je actief bent als vrijwilliger in een officiëler milieu, zoals bijvoorbeeld een leraar.


17. Wat is het klimaat op mijn vrijwilligerswerkbestemming?

Dat is geheel afhankelijk van de locatie waar jij jouw vrijwilligerswerk gaat ondernemen. Nepal is op te delen in drie klimaatlagen. Ten eerste heb je het noorden, het hooggebergte, waar je temperaturen treft rond de 10 graden. Ten tweede heb je het meer stedelijke deel van Nepal, waar Pokhara en Kathmandu zich bevinden. In deze laag zal je temperaturen treffen rond de 20 graden. Ten derde heb je de tropen waar je temperaturen zult treffen rond de 30 graden. Dit zijn inschattingen in de maand April. Temperaturen verschillen door het jaar heen. Voor meer informatie betreffend het klimaat op jou vrijwilligerswerkbestemming kijk op: http://www.klimaatinfo.nl/nepal/.

1. Hoe veilig is het om vrijwilligerswerk te doen in Nepal?

Wij kunnen je garanderen dat het heel veilig is om in Nepal vrijwilligerswerk te doen. Pakweg 10 jaar geleden zouden wij dit niet hebben kunnen garanderen, maar vandaag de dag is het bescheiden Nepal zeer veilig. Het aantal reizigers dat naar Nepal toekomt is de afgelopen jaar dan ook alleen maar toegenomen. De laatste jaren hadden we jaarlijks 500 vrijwilligers. Geen van hen voelden zich onveilig.


2. Hebben jullie voorzorgmaatregelen om ziektes bij de vrijwilligers te voorkomen?

Ten eerste is het belangrijk dat jijzelf  de nodige voorzorgmaatregelen treft door middel van de nodige vaccinaties en eventueel door bepaalde medicatie mee te nemen. In Nepal doen wij er alles aan om ervoor te zorgen dat jij in een zo goed mogelijk hygiënische omgeving verkeert. Zo instrueren wij onze gastgezinnen over hoe zij met voeding om moeten gaan. Echter is in heel Nepal kraanwater niet drinkbaar. Het is dan ook erg belangrijk om altijd mineraal water of gekookt (en gefilterd) water te drinken. Je zult dan ook geen kraanwater krijgen bij jouw gastgezin. Ondanks de getroffen voorzorgsmaatregelen  blijft het natuurlijk mogelijk dat je diarree of andere virale infecties krijgt. Wij willen je dan ook bewust maken van het feit dat persoonlijk hygiëne bijzonder  belangrijk is in Nepal. Was dus altijd goed je handen en volg de tips die wij geven betreffend hygiëne.


3. Zijn medische middelen aanwezig op een vrijwilligersplek?

Het is mogelijk om op elke bestemming basis medische verzorging te krijgen. Echter wanneer je speciale medicatie gebruikt raden wij aan om een voorraadje mee te nemen voor noodgevallen.

1. Hoe regel ik vrijwilligerswerk bij jullie organisatie?

Ben je enthousiast geworden en wil je als vrijwilliger bij ons aan de slag? Dat is relatief eenvoudig! Schrijf je dan simpelweg in via het inschrijfformulier OF stuur ons een mail naar info@vrijwilligerswerknepal.eu

2. Hoe betaal ik voor mijn vrijwilligerswerk?

Wanneer je jouw vlucht geboekt hebt en je aangegeven hebt met welk project je wilt beginnen, gaat jouw geweldige reis van start. Je krijgt een factuur om of het gehele bedrag of een aanbetaling te doen. Dat is een keus omdat geld opnemen in Nepal ook extra geld kost en niet bij alle geldautomaten het volledige bedrag gepind kan worden. Bij aanbetaling betaal je de rest van het bedrag in Nepal. De factuur dien je voor de betalingstermijn te betalen.


3. Wat gebeurt er als ik eerder wil stoppen met het vrijwilligerswerk?

Het is mogelijk dat het project niet goed bij je past en dat je wilt stoppen. Eerst zullen wij dan proberen je ergens te herplaatsen. Mocht dit mogelijk zijn of indien je geheel wilt stoppen is dat mogelijk, echter kunnen wij dan niet jouw gehele bijdrage terug betalen. Deze onkosten zijn gemaakt en aan kosten voor jouw introductie en gastgezin. In overleg kunnen wij een deel afhankelijk van de restant periode retourneren.

A. Kan ik zelf mijn vrijwilligerswerk inrichten?

Als organisatie zijn wij zeer flexibel. Het is mogelijk om zelf te bepalen wanneer, waar en waarmee je start. Geef je wensen duidelijk aan en wij stellen een passend vrijwilligerswerkproject voor jou op.


B. Hoeveel uur werk je per dag?

Dit varieert van 3 – 9 uur per dag. Echter bepaal je zelf hoe lang je wilt werken per dag. Het is per slot van rekening vrijwilligerswerk en jij bepaalt jouw werkomstandigheden.


C. Waar gaat mijn geld naar toe?

Jouw bijdrage wordt gebruikt voor

  • Taalcursus
  • Rondleidingen met gids
  • Transport kosten voor ophalen, wegbrengen etc.
  • Kosten voor jouw dagelijkse eten
  • Kosten voor jouw dagelijkse accommodatie
  • Kosten voor verschillende projecten (scholen, etc.)
  • Kantoorkosten

Voor specifieke vragen over waar jouw geld precies terecht komt kan altijd contact met ons worden opgenomen. Wij sturen jou ook een overzicht als je je hebt ingeschreven.


D. Waarom zou ik vrijwilligerswerk doen in Nepal?

Nepal is een van de mooiste, hartelijkste en intrigerendste landen in deze wereld met een ongelofelijk prachtige en rijke cultuur. Nepal is natuurlijk bekend om het reusachtige Himalaya gebergte, met  onder andere de Mount Everest als adembenemend hoogtepunt. Daarnaast is Nepal  de geboorte plaats van de heilige Buddha. Ook bezit Nepal een waanzinnig divers landschap met een groot contrast tussen de Himalya en de Tropen. Daardoor is er dus een grote verscheidenheid aan klimaten, variërend  van een tropenklimaat (in het zuiden) tot een poolklimaat (in het noorden). Ook de Nepalese bevolking is zeer divers:  er worden maar liefst 70 verschillende talen gesproken, alle religies zijn vertegenwoordigd en het land heeft jaarlijks meer dan 1000 traditionele culturele festivals.

Daarnaast is het een understatement om te stellen dat Nepal  hulp goed kan gebruiken. Nepal heeft hulp ontzettend hard nodig! Het land staat namelijk in de top 10 van de armste landen ter wereld. Bijna de helft van de bevolking leeft onder de armoede grens. Een groot gedeelte van de bevolking is analfabeet.  Gelijkheid tussen mannen en vrouwen is nog lang niet aanwezig. En dit is nog maar een willekeurige greep uit de zak met schrijnende problemen waarmee het land te kampen heeft. Helaas is de overheid nooit in staat geweest om dit te verhelpen. Daarom trachten wij hier zelf een steentje aan bij te dragen, in samenwerking met enthousiaste vrijwilligers.

Nepal in statistieken

  • 42% van de bevolking leeft onder de armoede grens van $240,- per jaar
  • 15.000 wezen zwerven en leven op de straat in Kathmandu
  • 42% van de bevolking is werkloos
  • 51% van de bevolking is analfabeet
  • 2 dokters zijn aanwezig per 100.000 inwoners
  • 54% van de kinderen is ondervoed

E. Heb ik tijdens het doen van vrijwilligerswerk vrije tijd voor uitstapjes?

Ja, tijdens het vrijwilligerswerk werk je ongeveer 6 uur per dag. De resterende tijd kan je uitstapjes ondernemen naar bezienswaardigheden in de buurt. Tevens kan je in het weekend uitstapjes plannen. Wij kunnen je hierbij, indien gewenst, helpen. Wij organiseren verschillende excursies.

1. Waarom zou ik vrijwilligerswerk doen?

Vrijwilligerswerk doen heeft zowel  voordelen voor jou als persoon als  voor een ontwikkelingsland. Wanneer je vrijwilligerswerk onderneemt zal jouw blik op  de wereld veranderen en zich uitbreiden. De wereld is zo veel groter dan jouw moederland. Je maakt kennis met andere culturen, gebruiken, religies etc en je ziet wat dit met zich meebrengt in een land. Oftewel je ontwikkelt jezelf als persoon wanneer je vrijwilligerswerk doet en de opgedane onvergetelijke ervaringen zal je voor altijd koesteren. Daarnaast hebben ontwikkelingslanden de hulp en inzet van gemotiveerde en enthousiaste vrijwilligers heel hard nodig. Derde wereld landen, zoals Nepal, lopen velen jaren achter op  westerse landen. Als vrijwilligers uit een westers land kan je dus echt een significant steentje bijdragen.


2. Waarom zou ik vrijwilligerswerk doen in Nepal?

Nepal is een van de mooiste, hartelijkste en intrigerendste landen in deze wereld met een ongelofelijk prachtige en rijke cultuur. Nepal is natuurlijk bekend om het reusachtige Himalaya gebergte, met  onder andere de Mount Everest als adembenemend hoogte punt. Daarnaast is Nepal  de geboorte plaats van de heilige Buddha. Ook bezit Nepal een weerzinwekkend divers landschap met een groot contrast tussen de Himalya en de Tropen. Daardoor is er dus een grote verscheidenheid aan klimaten, variërend  van een tropenklimaat (in het zuiden) tot een poolklimaat (in het noorden). Ook de Nepalese bevolking is zeer divers:  er worden maar liefst 70 verschillende talen gesproken, alle religies zijn vertegenwoordigd en het land heeft jaarlijks meer dan 1000 traditionele culturele festivals.

Daarnaast is het een understatement om te stellen dat Nepal wat hulp goed kan gebruiken. Nepal heeft hulp ontzettend hard nodig! Het land staat namelijk in de top 10 van de armste landen ter wereld. Bijna de helft van de bevolking leeft onder de armoede grens. Een groot gedeelte van de bevolking is analfabeet.  Gelijkheid tussen mannen en vrouwen is nog lang niet aanwezig. En dit is nog maar een willekeurige greep uit de zak met schrijnende problemen waarmee het land te kampen heeft. Helaas is de overheid nooit in staat geweest om dit te verhelpen. Daarom trachten wij hier zelf een steentje aan bij te dragen, in samenwerking met enthousiaste vrijwilligers.

Nepal in statistieken

  • 42 % van de bevolking leeft onder de armoede grens van $240,- per jaar
  • 15.000 wezen zwerven en leven op de straat in Kathmandu
  • 42% van de bevolking is werkloos
  • 51% van de bevolking is analfabeet
  • 2 dokters zijn aanwezig per 100.000 inwoners
  • 54% Van de kinderen is ondervoed

3. Moet ik kiezen voor vrijwilligerswerk in de stad of op het platteland?

Beide gebieden hebben dringend hulp nodig. Het is  belangrijk om te kijken naar wat het beste bij jou past. In de steden zijn er  luxere voorzieningen, waardoor je wat comfortabeler vrijwilligerswerk kan ondernemen. Wat voor velen meeweegt in hun beslissing is dat er in de steden de mogelijkheid is om contact te houden met het thuisfront. Op het platteland is het leven wat minder comfortabel. Wel ervaar je hier het meer authentieke Nepal, wat minder is beïnvloed door het westen en door het toerisme. Als je twijfelt over wat het beste bij jou past kun je altijd contact opnemen en vragen stellen.


4. Kunnen jullie helpen met extra reizen in Nepal (zoals een trekking)?

Ja, dat is zeker mogelijk. Wij kunnen je helpen bij jouw hele reis door Nepal. Zo kunnen wij o.a. trektochten en kajaktochten organiseren. Ook weten wij de beste plekken waar je kunt gaan paragliden en dit boeken we ook graag voor jou. Door onze jarenlange ervaring weten wij precies wat onze vrijwilligers graag ondernemen naast hun vrijwilligerswerk en doen wij dan ook graag ons uiterste best om in al jouw wensen te voorzien.
Ook kan je via onze organisatie mede-vrijwilligers/reizigers ontmoeten die ook een reis willen maken na afloop van hun vrijwilligerswerkperiode. Veel van onze vrijwilligers gaan dan ook na hun vrijwilligerswerkperiode verder reizen met mede-vrijwilligers die ze ter plekke hebben ontmoet.

1. Wat voor persoonlijke eigenschappen zoeken jullie in een vrijwilliger?

Wij zoeken een vrijwilliger die enthousiast, initiatiefrijk en gemotiveerd is om mensen te helpen. Wij beschouwen dit als het fundament voor succesvol vrijwilligerswerk.


2. Moet ik bepaalde vaardigheden en ervaring hebben?

Dit is afhankelijk van het type vrijwilligerswerk, maar bij het meeste vrijwilligerswerkprojecten is dat niet nodig. Echter heeft iedereen wel bepaalde vaardigheden en kennis. Wij zien graag dat je dit aangeeft, dan proberen wij vervolgens om daar passend vrijwilligerswerk om heen te bouwen. Op deze manier is het voor beide partijen het meest waardevol . Jij ontwikkelt je verder en wij profiteren van jouw vaardigheden en kennis. Voor alle vrijwilligerswerkprojecten is het echter wel van belang dat je de Engelse taal beheerst.


3. Is jullie programma alleen voor internationale vrijwilligers?

Nee, wij werken ook samen met lokale Nepalezen. De combinatie van Nepalezen en internationale vrijwilligers moet een toegevoegde waarde hebben. Zo halen wij het maximale uit onze Nepalese medewerkers en uit de internationale vrijwilligers in al onze projecten.


4. Moet ik Engels kunnen spreken om vrijwilligerswerk te doen bij jullie?

Het is zeker van belang dat je in zekere mate de Engelse taal vaardig bent. Wij begrijpen dat Engels vaak de tweede taal is van onze vrijwilligers. Wij verwachten dan ook niet dat jij vloeiend Engels spreekt. Echter is het van belang dat je jezelf voldoende kan uitdrukken in het gastgezin en op je vrijwilligerswerkproject. Verder leren we jou de basisbeginselen van het Nepalees, zodat je ook op een basisniveau in het Nepalees kan communiceren met de lokale bevolking.


5. Moet ik uit een bepaald land komen om vrijwilligerswerk bij jullie te doen?

Nee, je nationaliteit is niet van belang. Onze vrijwilligers komen  niet specifiek uit één land. Sinds onze oprichting hebben wij vrijwilligers uit 54 verschillende landen  begeleid.


6. Waar gaat mijn geld naar toe?

Jouw bijdrage wordt gebruikt voor

  • Taalcursus
  • Rondleidingen met gids
  • Hotelovernachtingen tijdens de introductiedagen (optioneel)
  • Transport kosten voor ophalen, wegbrengen etc.
  • Kosten voor jouw dagelijkse eten
  • Kosten voor jouw dagelijkse accommodatie
  • Kosten voor verschillende projecten (scholen, etc.)
  • Kantoorkosten, waaronder marketing

Voor specifieke vragen over waar jouw geld precies terecht komt kan altijd contact met ons worden opgenomen. Wij sturen jou ook een overzicht als je je hebt ingeschreven.


7. Kunnen jullie hulp bieden bij het inzamelen van geld voor Nepal?

Veel van onze vrijwilligers willen geld inzamelen om ook op deze manier  de Nepalese maatschappij te helpen. Wij willen jou hier graag bij ondersteunen. Wanneer je contact met ons opneemt kunnen wij verschillende tips geven waarmee jij gemakkelijk geld ophaalt. Voor andere tips en adviezen hieromtrent kan je natuurlijk altijd contact opnemen. Eenmaal geld ingezameld zijn wij ook bereid je te helpen om dit op adequate wijze te besteden in Nepal. Wij hebben de contacten en ervaringen waar jij misschien gebruikt van wilt maken.


8. Wat is in begrepen in de bijdrage voor het vrijwilligerswerk?

  • Dagelijks twee maaltijden
  • Accommodatie
  • Ophaaldienst van het vliegveld
  • Op- en Afhalen van het vliegveld
  • Nepalese taallessen
  • Culturele rondleiding o.b.v. een gids door Kathmandu
  • 24 uur ondersteuning van ons team
  • Geld inzamel middelen
  • Transportkosten naar jouw vrijwilligerswerk bestemming
  • Toegang tot computers en internet op ons kantoor

9. Wat bekostigt de bijdrage voor het vrijwilligerswerk niet?

  • Vlucht(en)
  • Visa
  • Vaccinaties
  • Reisverzekering

 10. Moet ik Engels spreken als vrijwilliger bij jullie?

Ja. Wij zullen je de basisbeginselen van het  Nepalees bijbrengen tijdens de introductiedagen, maar het is onmogelijk om een taal geheel te beheersen in een kleine week. Om goed te kunnen communiceren met jouw gastgezin en tijdens jouw vrijwilligerswerk is het belangrijk dat je je in het Engels goed verstaanbaar kunt maken.


11. Moet ik de Nepalese taal spreken?

Dat is niet nodig. Veel Nepalezen verstaan en spreken enigszins Engels. Om alsnog met iedereen wat gemakkelijker te kunnen communiceren zal je de eerste kleine week wat Nepalese taallessen krijgen. Deze lessen zijn vooral van belang om te communiceren met de lokale bevolking op het platteland.