Waarom betalen voor Vrijwilligerswerk?

Wij zijn een lokale en duurzame organisatie. In de afgelopen 10 jaar hebben we een succesvolle formule ontwikkeld om onze projecten draaiende te houden. Je betaald eigenlijk niet voor het vrijwilligerswerk zelf, maar voor alle kosten er omheen. Met jouw betaling zorgen we voor onze projecten, de gastgezinnen, onze medewerkers EN natuurlijk voor jou als vrijwilliger. Ga voor meer informatie over onze tarievenstructuur naar onze kostenpagina.

Hieronder lees je hoe wij onze projecten en organisatie draaiende houden.

1. Een deel van je betaling gaat naar onze projecten

Een deel van je betaling wordt in 1 grote pot gedaan. Vervolgens wordt het toegewezen aan een van onze projecten. Door het geld samen te voegen kunnen we meer doen! Met 5000 euro kunnen we bijvoorbeeld een hele nieuwe gezondheidskliniek opzetten, een minibus kopen voor het gehandicaptencentrum of nieuwe klaslokalen bouwen. Dit zijn de projecten die echt een impact hebben! In de afgelopen jaren hebben we geld geinvesteerd in verschillende projecten. Zoals herstel van gebouwen na de aardbeving, het bouwen van het Vrouwencentrum en het opzetten van de Talent School.

2. Je betaald voor een geweldig team dat voor je klaar staat

Bij aankomst wachten we op je op de luchthaven, verwelkomen we je en brengen we je naar je gastgezin. De volgende dag ontmoet je de lokale en internationale medewerkers op kantoor: Beesal, die je gastgezin regelt en er altijd voor je is in geval van nood. Anjila, die zorgt voor de administratie en je taaltraining, Gelu die je matched en begeleid bij je vrijwilligerswerk. Linda, met wie je hebt gecommuniceerd voordat je naar Nepal kwam. En natuurlijk je gids, die je taalles geeft en ook meeneemt op sightseeing.

3. We trainen je om een ​​geweldige vrijwilliger te zijn

Na aankomst ontvang je een paar dagen taal- en cultuur training. Dit is erg belangrijk als je vrijwilligerswerk doet in een vreemd land. Je leert enkele belangrijke zinnen en we nemen je mee door de stad om de belangrijke culturele bezienswaardigheden te zien. In de tussentijd kan je je gids alles vragen over de Nepalese cultuur. Tegen de tijd dat je je vrijwilligerswerk begint, ben je er klaar voor om je vaardigheden te delen.

4. Je betaald voor goed opgeleide gastgezinnen

Ben je vegetarisch / veganistisch / glutenvrij / pinda-allergisch? Geen probleem! Onze gastgezinnen hebben veel ervaring met koken voor vrijwilligers. Genoeg rijst gehad voor deze week? Je Nepalese moeder zal pannenkoeken voor je bakken! Ze nemen je mee door de buurt en laten je de beste plekken zien om snacks te kopen. En ze zullen je ook vragen waar je ‘s avonds naartoe gaat en je bellen als je niet thuis bent op de afgesproken tijd … Voor je eigen veiligheid, net zoals bij je eigen familie.

5. Wij zorgen voor jouw veiligheid en de veiligheid van de mensen in onze projecten

Daarom vragen wij je om een Verklaring van Goed Gedrag. Wanneer je hier bent, zorgen we ervoor dat je je aan regels houdt die de veiligheid van kinderen en kwetsbare personen naleven. Om kinderen en kwetsbare personen beschermen, vragen wij elke vrijwilliger om het VSN-beleid voor bescherming van kinderen en kwetsbare volwassenen te ondertekenen.

In tegenstelling tot vele andere vrijwilligersorganisaties, geloven wij dat een duurzame aanpak werkt. Aleen zo kunnen we onze mensen, de projecten en de vrijwilligers voldoende ondersteunen. En kunnen we nog heel lang samenwerken voor positieve impact in Nepal!