Vrijwilligerswerk in Nepal tijdens en na het Corona virus?

UPDATE: Corona is inmiddels op 23 maart ook aangetroffen in Nepal. Het hele land is nu ook op ‘lockdown’.

Het Coronavirus heeft de wereld in zijn greep. Dit hadden we natuurlijk nooit kunnen bedenken… In dit artikel geef ik (Linda) je wat inzichten en tips over de situatie.

De grenzen van Nepal zijn dicht

Nepal is één van de landen waar Corona nog niet ontdekt is. Echter, de regering heeft ingrijpende maatregelen genomen om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan. Wat dit inhoudt? Geen enkele toerist mag Nepal meer binnenkomen. Nepalezen die het land binnenkomen moeten in quarantaine. Op dit moment nu is er dus geen mogelijkheid om vrijwilligerswerk te komen doen in Nepal.

Annuleer je reis niet, maar stel hem uit!

Ondanks dat deze ‘lockdown’ echt even nodig is om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan, zijn de economische gevolgen bijna niet te overzien. De economie ligt plat en zal in bijna elke branche in Nepal voelbaar zijn. Denk aan alle winkeltjes, alle bedrijfjes die op toerisme gericht zijn, hotels en restaurants en nog veel meer. Hier in Nepal krijgt iedereen de ene annulering na de andere binnen. De campagne van de Nepalese overheid om toeristen aan te trekken genaamd #visitnepal2020, is stil gelegd. Ook de projecten van Volunteer Society Nepal komen in gevaar, aangezien er minder fondsen via vrijwilligers binnen komen.

Moet ik dan maar vrijwilligerswerk in Nepal van mijn bucketlist afstrepen? Nee!

Dit is juist het moment om je alvast goed te oriënteren met wat jij graag zou willen doen. Kijk naar al onze mooie video’s. Lees in de nieuwsberichten over onze projecten. Begin je alvast in te lezen over Nepal. Of bekijk welke trektocht je zou willen doen! Dit is dit hét moment om je in te lezen over wat jij kan doen in Nepal! Denk na wat voor skills te hebt en hoe je deze toe kan passen. Wees ook welkom om hier alvast een orienterend gesprek over te hebben met Linda.

Vergeet niet: zodra deze situatie voorbij is zul je harder nodig zijn dan óóit! Onze projecten krijgen nu enorm weinig input en hulp. Ze zullen op een laag pitje door gaan, en weer groeien en verbeteren als jullie vrijwilligerswerk hier komen doen!

Als Corona voorbij is zal het vrijwilligerswerk en de kennisdeling weer op gang komen! De Nepalezen zullen met jou de economie hier weer oppakken. Wil je je alvast orienteren? Kijk dan vandaag nog naar de verschillende mogelijkheden en onze filmpjes. En wanneer reizen weer als veilig wordt beschouwd zullen wij samen met jou kijken naar een geschikte en verantwoorde startdatum. 

Tips & Tricks om nu voor Nepal aan de slag te gaan

Voor een ieder die niet kan wachten om vrijwilligerswerk te gaan doen in Nepal, heb ik een aantal leuke tips:

  • Leer alvast een beetje Nepalees via Youtube.
  • Maak van je vorige reizen een fotoboek (daar heb je nu ein-de-lijk tijd voor)
  • Werk je Pinterest bij en zet je bord vol met pins over reis ideeën in Nepal, Instagram hotspots in Nepal.
  • Shop online de leukste reisboeken (lees ze allemaal in één keer uit om je alvast lekker te maken en om helemaal de Nepalese vibe te krijgen)
  • Bekijk mooie documentaires over Nepal, leuke reis afleveringen (bijvoorbeeld van Floortje Dessing), of bekijk de avonturen van Erika Terpstra in Nepal. Kijk ook de film Sherpa op Netflix.
  • Ga uitgebreid Nepalese recepten koken met het kook boekje van het vrouwen centrum (als je me een mailtje stuurt dan stuur ik je een gratis receptenboekje in pdf!)
  • Luister naar leuke Nepalese liedjes, mijn favorieten zijn BudiOh Maicha en Wora Para.

Dus heb geduld om Nepal te helpen als het weer kan!

Ondanks deze vervelende situatie voor de hele wereld proberen ook de Nepalezen er toch het beste van te maken. Jij toch ook?