Vrijwilligerswerk in het regenseizoen? Ja!

Veel vrijwilligers vragen ons of ze het wel handig is om vrijwilligerswerk te doen tijdens het regenseizoen. Wij vinden van wel, want Nepal heeft veel te bieden in het regenseizoen. Daarnaast is de regen hier lang niet zo erg in Nepal dan in Nederland! Hieronder geven we enkele redenen waarom je rond deze tijd naar Nepal kan komen.

Het regent niet zoveel

Een korte uitleg: Het regenseizoen begint rond half juni, piekt in juli en augustus, en eindigt begin september. In Nederland betekend de lente of herfst bewolkte dagen en voortdurend regen. Regen in Nepal is moessonregen. Dit betekent dat het meestal in de middag voor korte tijd keihard regent. Voor en na de regenval is het helder en is er volop blauwe lucht en zonneschijn om van te genieten! Ter vergelijking: tijdens de moesson in Nepal krijgen we nog steeds dubbel zoveel zonuren dan wat mensen in oktober in Nederland krijgen!

Er zijn minder toeristen in het regenseizoen

Sommige trektochten en hotels of bussen zullen in het hoogseizoen volgeboekt zijn. In het regenseizoen is het geen enkel probleem om iets te boeken. En mensen zijn des te blijer met jouw aanwezigheid. Er zijn minder toeristen maar nog altijd genoeg om te ontmoeten.

De steden zijn schoner en de natuur is groener in het regenseizoen

Kathmandu wordt flink schoon gespoeld door de regen en alle stof en stank wordt weggespoeld. De straten en de lucht zijn schoner. De planten en bomen hebben een goed portie regen gehad en groeien en bloeien.

Trektochten die je kunt doen zonder regen

Mocht je toch echt geen drup regen willen hebben tijdens je trektocht? Een paar gebieden in Nepal zijn nog steeds zonder regen omdat ze zich aan de niet-regenachtige kant van de bergen bevinden en/of erg afgelegen en hoog liggen. Onze partnerorganisatie VSN Tour en Treks zal je adviseren over welke trektochten daar mogelijk zijn.

Je tijd als vrijwilliger zal net zo leuk zijn!

Als het af en toe flink aan het plenzen is, kan je lekker genieten van je tijd binnen. Bijvoorbeeld met de monniken die je lesgeeft in het klooster. Of al luisterend naar de regendruppels op het dak. Of je vindt onderdak in een kleine theewinkel tot de regen stopt en geniet van een leuk gesprek met een local. En als je per ongeluk nat wordt… doe een dansje in de regen en droog op in de zon! Het is namelijk nog steeds lekker warm in Nepal!

Geïnteresseerd in vrijwilligerswerk en reizen met ons komend regenseizoen? Bekijk onze pakketreizen!