Vrijwilligers Vacature: Hockey spelers gezocht!

Volunteer Society Nepal is op zoek naar mensen die hun hockeyvaardigheden en kennis willen delen met onze projecten in Nepal. Volunteer Society Nepal is samen met vrijwilliger Hellen een hockey team gestart bij een school in Kathmandu, Nepal. Het doel is om meisjes op deze school te leren hockeyen.

Hockey maakt meisjes sterker

Er zijn veel sporten voor jongens, maar niet echt voor de meisjes hier in Nepal. Meisjes worden vaak gestigmatiseerd en verteld dat ze kunnen dansen en zingen, maar niet sporten. Uit onderzoek blijkt echter dat sporten meisjes sterker en onafhankelijker maakt.

De assistent-secretaris-generaal van de VN Lakshmi Puri, zegt:

    “Sport kan een kracht zijn om de stem van vrouwen te versterken en genderbarrières en discriminatie weg te nemen. Over vrouwen bestaat vaak de misvatting dat ze zwak zijn. Maar zij hebben ook fysieke kracht, tonen ook leiderschap en kunnen ook strategisch denken. Door middel van sport kunnen vrouwen dit uitvoeren en zetten ze een stap in de richting van gendergelijkheid. ”

Daarom wil Volunteer Society Nepal laten zien dat er een sport voor meisjes is die leuk is! Wij willen jou uitnodigen om les te geven in hockey, maar ook je kennis met de sport docenten hier te delen.

Wat ga ik doen als hockey trainer?

Als vrijwilliger zul je:

  •     Samenwerken met de lokale gemeenschap en school om de hockeytrainingen te plannen, coördineren en beheren
  •     Hockeylessen geven en daarbij samenwerken met de sport docent
  •     Netwerken bouwen relaties verstreken met het hockeynetwerk in Nepal en wereldwijd
  •     Helpen bij de verdere ontwikkeling van het meisjeshockeyteam door middel van wedstrijden enz.

Welke vaardigheden heb ik nodig?

Als je al een paar jaar hockeyt dan weet je al zoveel meer dan de mensen hier! Wel moet je een proactieve persoon zijn met veel ideeën en energie om met de meisjes te hockeyen en met de lokale sportdocenten te werken. Natuurlijk zal Volunteer Society Nepal je hierbij helpen. En last but not least: je moet goede communicatieve vaardigheden hebben en een positieve mindset.

Welke kosten worden er gemaakt?

Tijdens jouw verblijf bieden wij een complete en verzorgde ervaring. Hier zitten kosten aan verbonden.

  • Wij zorgen dat jij kan starten bij een goed georganiseerd project. Je wordt de eerste dagen begeleid en kan dan al jouw vragen stellen. Indien je project niet bevalt, bieden wij de mogelijkheid om te wisselen.
  • Als vrijwilligers verblijf je bij lokale gastgezinnen die wij trainen in hun rol als gastgezin. Deze gastgezinnen worden als gastvrij, vriendelijk en zorgzaam ervaren. Zij zullen jouw veilige thuis haven zijn in de tijd dat jij in Nepal bent.
  • Wij willen dat jij waarde gaat toevoegen bij jouw project. Dit kan niet op een lege maag. Het gastgezin waar jij verblijft zorgt voor heerlijke maaltijden. Schroom ook niet om om een extra portie te vragen!
  • Zodra jij aankomt in Nepal bieden wij eerst een introductieperiode van 3/4 dagen. Wij bieden deze periode zodat jij goed voorbereid van start kan gaan in een toch, vaak, vreemd land.
  • Wij begeleiden je tijdens jouw gehele periode in Nepal. Als jij een vraag hebt kan je bij ons terecht. Daarnaast halen we je van het vliegveld op.  Ook als jij vragen hebt over verdere reisplannen in Nepal assisteren wij jou. Wij willen dat jij maximaal van het prachtige land Nepal kan genieten.
  • Naast vrijwilligerswerk kan je Nepal ook ontdekken middels spectaculaire reizen. Wij helpen jou hier graag bij.

Hoe meld ik me aan voor deze hockey vacature?

Neem hier contact met ons op als je vragen hebt of je aan wilt melden.