Lego voor Nepal Uitwisselingsproject

Het doel van het LEGO® voor Nepal project is kinderen in Nepal kennis te laten maken met wetenschap, technologie, bouwkunde en wiskunde. Of, zoals ze dat in Amerika noemen, Science, Technology, Engineering and Mathematics; kortweg STEM.

Een jeugd robotics programma (zoals de FIRST® LEGO® League) is een uitstekende manier om kinderen kennis te laten maken met de skills die ze nodig hebben. Hierbij kunnen ze ook nog meer talenten ontwikkelen. Daarom is Volunteer Society Nepal samen met Stichting Edulent gestart met het opzetten van een project op een school in Kathmandu, Nepal. Studenten van lego teams uit heel de wereld wisselen hun kennis uit met studenten in Nepal.

Waarom Lego?

Achter het legosteentje gaat een visie schuil die van grote pedagogische waarde is. Het speelgoed gaat uit van het instinct van een kind om te verkennen en te leren. Dit is niet alleen van belang op school maar ook later als zij deel uitmaken van de maatschappij. Met technisch lego (zoals LEGO MINDSTORMS®) wordt perfect ingesprongen op de toenemende rol van ICT en techniek en kan spelenderwijs de basis van belangrijke technische begrippen als tandwielen, aandrijving en programmeren worden aangeleerd.

Hoe kunnen we Nepal helpen?

Als FIRST® LEGO® League team kan je samen met docenten en ouders naar Nepal komen om op scholen in Kathmandu lego teams op te zetten en te trainen. Je doet dan vrijwilligerswerk en Volunteer Society Nepal laat je het land zien door middel van excursies en sightseeing.

Als bedrijf, instelling, organisatie, school of gewoon als privépersoon kan je dit project ook financieel en/of materieel steunen.