Heeft Vrijwilligerswerk doen zin?

Er zijn steeds meer en meer mensen die op ons afstappen en hun twijfel uitspreken ten aanzien van de waarde van vrijwilligerswerk. En dan specifiek vrijwilligerswerk door vrijwilligers afkomstig uit een ander land en die hun tijd en geld besteden aan een goed doel. Veel nationale en internationale media hebben aandacht besteed aan deze vraag. Er zijn legio voordelen te noemen maar ook nadelen.

In het geval vrijwilligers hier hun twijfels over hebben verwijzen wij hun graag door naar de website van “Go Overseas”. Hierin staan duidelijk de voor- en nadelen opgesomd en onder welke omstandigheden en voorwaarden deze gelden. Lees hier hun uiteenzetting wat betreft deze aanhoudende discussie. Wij hopen dat dit artikel jou meer duidelijkheid biedt wat voor een organisatie geschikt is en hoe jij zelf kan bijdragen aan waardevol vrijwilligerswerk.

Wij zijn blij dat wij waardevol vrijwilligerswerk kunnen organiseren. Mede omdat wij een Nepalese organisatie zijn die weet waar hulp echt nodig is. Tevens profiteren wij van onze lange ervaring voor wat betreft het organiseren van vrijwilligerswerk.