Femke ten Berge, een bachelor in de geneeskunde in Rotterdam, Nederland, heeft zich aangesloten bij ons Medisch Stageprogramma.

Medisch Stageprogramma

Een nieuwe horizon uitstrekken tijdens een tussenjaar kan leiden tot een wereld van verschil, niet alleen voor de vrijwilliger maar ook voor de gemeenschap die zij dienen. Dit is het verhaal van Femke ten Berge, een pas afgestudeerde medische student uit Nederland, die haar horizon heeft verbreed door van Rotterdam naar Nepal te reizen om een medisch stageprogramma te voltooien met VRIJWILLIGERSWERK NEPAL.

Een introductie tot Femke’s Missie

Femke ten Berge, net klaar met haar bachelor Geneeskunde, koos ervoor om, voordat ze met haar master begon, deel te nemen aan een medisch stageprogramma in Nepal. Met een gepassioneerde inzet voor gezondheidszorg en educatie, is Femke begonnen aan een avontuur dat verder gaat dan alleen een culturele uitwisseling.

De Vrijwilligerservaring van Femke

Na aankomst in Nepal en een diepgaande introductie tot de lokale cultuur door middel van sightseeing en Nepalese taal- en cultuurlessen, begon Femke met het uitvoeren van gezondheidscontroles voor de leerlingen van CBIA School. Haar doel? Meer dan 300 kinderen onderzoeken om tijdig gezondheidsproblemen te identificeren en te beheren.

Deze cruciale actie heeft niet alleen directe impacts op de individuele gezondheid van de kinderen maar laat ook zien hoe een individuele inspanning kan resulteren in een collectieve verbetering van de gemeenschap. Zo’n aanpak kenmerkt de essentiële rol van vrijwilligerswerk; een ontastbaar cadeau dat eindeloze beloningen biedt voor zowel de gever als de ontvanger.

Het Belang van Vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk is een krachtig instrument voor positieve verandering, zowel lokaal als internationaal. Het bouwt bruggen tussen culturen, verbetert de levenskwaliteit en zorgt voor waardevolle leerervaringen. Voor Femke, en velen zoals zij, is het een kans om praktische vaardigheden toe te passen in een setting die zowel uitdagend als lonend is.

Deelnemen aan het Verschil

Als je geïnspireerd bent door Femke’s verhaal en zelf een verschil wilt maken, dan nodigt VRIJWILLIGERSWERK NEPAL je uit om de handen uit de mouwen te steken. Of het nu gaat om gezondheidszorg, onderwijs of een ander gebied waar je passie ligt, er is een plek voor jou in dit netwerk van verandering.

Bezoek onze website VRIJWILLIGERSWERK NEPAL of stuur ons een e-mail op nepalvrijwilligerswerk@gmail.com om meer te weten te komen over hoe je deel kunt uitmaken van deze beweging.

Conclusie

Het werk dat Femke in Nepal verricht, is een weerspiegeling van een groter geheel dat aantoont hoe individuen gezamenlijk kunnen bijdragen aan een betere wereld. Vrijwilligerswerk is meer dan alleen een activiteit, het is een roeping die door een ieder kan worden aangenomen. De vreugde van het geven, het ontvangen van een dankbare glimlach en de wetenschap dat je een positieve invloed hebt gehad, dat is de ware beloning van vrijwilligerswerk.

Voel je geroepen om de wereld te verkennen en terwijl je dat doet, terug te geven aan de gemeenschap? Schrijf je vandaag nog in en ervaar zelf de voldoening die het geeft. Samen creëren we een betere wereld!