Een eerste dag van een vrijwilliger in Kathmandu

“Nadat ik de vorige dag met het vliegtuig in Kathmandu was aangekomen, werd ik uitgerust wakker en na een heerlijk ontbijt in ons gastgezin gingen we op weg naar onze taalles. De lunch was een heerlijke kom Momo (Nepalese dumplings) en de mijne was de pittige gestoomde versie. Zoooo lekker!

De lokale bus nemen

Daarna namen we 2 openbare bussen naar de beroemde Boudhanath Stupa. De busritten zijn een intense ervaring en deden me herinneren aan mijn tijd in Cambodja en Laos. Door afgelegen plaatsen navigeren met groezelige openbare bussen en geen enkele vorm van communicatie. Maar deze keer hadden we onze trouwe gids, Shakti, om ons te leiden. We hoefden alleen maar te volgen! Er zijn geen bushaltes, we stonden gewoon bij de weg en wachtten op de juiste bus om op te stappen. Geen idee hoe de juiste bus te identificeren, er hangt een conducteur bij de deur van elke bus die de plaatsen roept waar hij naartoe gaat. En het werkt ook nog!

De majestueuze Boudhanath Stupa was een lust voor het oog tegen de wolkeloze blauwe lucht. Het is omgeven door winkels, cafés en gebouwen die een mix zijn van Europese en lokale invloeden. De sfeer in dit gebied is zo Zen, zo’n groot contrast met de straten aan de overkant. We bezochten hier ook de tempel en ontvingen enkele zegeningen van de monniken in de vorm van een rode draad die om onze pols was gebonden voor een kleine donatie van 100 roepies.

Een lokale simkaart ophalen

Op de terugweg zijn we mijn lokale simkaart gaan halen. Ik moest een formulier invullen dat naar de namen van mijn vader en grootvader vroeg! Ik ken de naam van mijn grootvader niet eens, en het zou waarschijnlijk onbeleefd zijn om “Ah Gong” te plaatsen, dus heb ik maar een naam bedacht! Al met al een leuke dag. Nu weer mijn studie Nepalese woorden oppakken! “